Norvég külügy: nincs jogi alapja, hogy a magyar kormány pert indítson

2021. augusztus 12. 15:46

Norvégia szerint tavaly decemberben meghatározták a kifizetés feltételeit, de azok nem teljesültek.

2021. augusztus 12. 15:46
null

Nem lehet elindítani a programot, amíg a civileknek szánt támogatások elosztásáért felelős szervezet nincs kiválasztva – idézi az Index a norvég külügyminisztérium sajtóosztályának válaszát, melyet a tárca a 444-nek adott. Hozzáteszik: Magyarországgal abban is megállapodtak, hogyan legyen kiválasztva a támogatásokat kezelő szervezet, és hogy amennyiben nem sikerül megegyezni, úgy az EGT és Norvég Alapok 2014-2021 közötti támogatásainak fennmaradó része nem lesz elérhető Magyarország számára. 

Nincs alapja semmilyen jogi eljárásnak Norvégia ellen ebben az ügyben

– olvasható a közleményben. 

A magyar kormány diktátumnak titulálta Norvégia döntését, és közölte, hogy a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet.

Nyitókép: Aleksandr Kondratuk / POOL / Sputnik via AFP

Összesen 429 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuckos
2021. augusztus 13. 10:31
Kedves fidernyák barátaim! Csak hogy tudjuk, miről beszélünk, felsorolnátok azt a hat "civil" szervezetet, melyek pályázatát pártunk és kormányunk olyannyira támogatta?
Esvány
2021. augusztus 13. 09:02
"Tudomásom szerint még mindig törvényesen működik az Ökotárs" És akkor már rájuk kell bízni a civil szféra pénzeinek elosztását pl. a Vöröskereszt helyett???
fogas paduc
2021. augusztus 13. 08:28
Hááááát, hogy van - e jogalapja, azt majd a bíróság fogja eldönteni.
enes
2021. augusztus 13. 07:06
Az Ökötárs kormányellenes tüntetéseket támogatott pénzzel. Közbeiktatott szereplővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!