Afgán médiavállalkozó a New York Timesnak: Akár húsz Orbán Viktor felemelkedésének lehetünk szemtanúi

2021. augusztus 17. 19:50

A New York Times szerint a tálibok hatalomátvétele miatt szorosabbá válhat a kapcsolat köztük és az Al-Kaida közt, valamint a menekülthullám miatt megerősödhet a menekültellenes politika.

2021. augusztus 17. 19:50
null

A New York Times friss véleménycikkében egy sötét jövőt fest fel a tálibok afganisztáni hatalomátvétele nyomán. Szerintük szorosabbá fog válni a kapcsolat a tálibok és az Al-Kaida terrorszervezet között, emellett Pakisztánt is destabilizálhatják a fundamentalisták, ami „valóságos rémálommal érne fel”, mivel egy olyan országról van szó, amely 160 nukleáris robbanófejjel rendelkezik.

A harmadik feltételezhető következmény a lap szerint az, hogy újabb menekülthullám jelenhet meg Európánál, amely nyomán megerősödhet a migrációellenes és nacionalista politika. A lap megszólaltatja az egyik afgán hír- és médiavállalkozás vezetőjét, aki szerint „akár húsz Orbán Viktor felemelkedésének lehetünk szemtanúi”.

Nyitókép:MTI/EPA/AIR MOBILITY COMMAND PUBLIC AFFAIRS/AIR MOBILITY COMMAND PUBLIC AFFAIRS HANDOUT

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
binlaci
2021. augusztus 19. 09:53
USÁkosok úgy képzelték, hogy majd ők elmennek, de hagynak hátra sok fegyvert és azzal majd harcolnak maguk. Aztán a valóság az lett, hogy a kormány erők nem harcolnak. Érdekes.
binlaci
2021. augusztus 19. 09:53
USÁkosok úgy képzelték, hogy majd ők elmennek, de hagynak hátra sok fegyvert és azzal majd harcolnak maguk. Aztán a valóság az lett, hogy a kormány erők nem harcolnak. Érdekes.
Madasa Hatter
2021. augusztus 18. 16:26
Hol itt a probléma? Egy afgán faszfej azt nehezményezi hogy vigyázunk az országunkra és társadalmunkra és nem engedjük hogy ide exportálják a problémáikat a mocskukat és azt a vallást ami ellen 1000 éve harcolunk így vagy úgy??? Én ott látom a problémát hogy a kabuli reptéren vergődő 20 ezres férfitömeg egy gyáva szar. Ha a reptéren található férfiak fegyvert fognak és tisztességesen harcolnak, mint mondjuk a kurd peshmergák akkor lenne normális és világias afganisztán, de gyáva szarokkal nem lehet országot építeni, szerintem itt van a kutya elásva.. 20 ezer felfegyverzett kibaszott férfi megállította volna a tálibokat a városhatárnál és későnbbb visszanyomta volna a hegyi barlangokba, ahová valók, de nem , mert gyáva gecik Gyáva szarok mint a többi szíriából menekült életerős kan gecik. Nem hiába a mondás...gyáva népnek nincs hazája.
kálmi
2021. augusztus 18. 11:44
Bár már látnám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!