Joe Biden: Nem ígérhetem meg előre, mi lesz a mentési művelet végső kimenetele

2021. augusztus 20. 21:29

Joe Biden szerint szövetségeseik nem kérdőjelezik meg az amerikai hadsereg hitelességét.

2021. augusztus 20. 21:29
null

A több ezer polgári személy Kabulból történő kimenekítésének nehezek a feltételei és a repülőtéri káosz ellenére az Egyesült Államok szövetségesei nem kérdőjelezik meg Washington hitelességét – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az amerikai elnök, aki hozzátette, hogy erről NATO-beli szövetségeseivel való tárgyalásán győződött meg.

Joe Biden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján megígérte, hogy minden hazatérni akaró, Afganisztánban rekedt amerikai állampolgárt kimenekítenek.

Azt is hozzátette, hogy megfontolja amerikai katonák bevetését a kabuli repülőtérről történő evakuálás elősegítésére. Az elnök hozzátette, nincs jele annak, hogy a tálibok akadályoznák az amerikaiak eljutását a repülőtérre. 

„Nem ígérhetem meg előre, mi lesz a mentési művelet végső kimenetele” – mondta Joe Biden, aki bejelentette, hogy augusztus 14. óta 13 ezer embert evakuáltak Afganisztánból. Az elnök ezúttal sem válaszolt a sajtó kérdéseire, szó nélkül távozott a rövid sajtótájékoztatót követően. 

(MTI)

Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KovacsicsG
2021. augusztus 21. 10:38
Ez az ember nem csak "incontinent" hanem "incompetent" is.
Kiababa
2021. augusztus 21. 07:46
Bárgyú szemétláda. Nálunk Karigeri a neved.
Salamander
2021. augusztus 21. 02:28
Joe Biden egy hülye f@sz. De ezt eddig is tudtuk.
mokány
2021. augusztus 21. 00:44
Ópiumháború volt ? Leállítja e a Talibán a máktermelést ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!