Így fest a homoszexuális fekete férfi által alakított Tündérkeresztanya a Hamupipőke-musicalben

2021. augusztus 31. 08:40

Billy Porter mellett szerepet kapott még Pierce Brosnan, Minnie Driver és James Corden is a Hamupipőke új, élőszereplős feldolgozásában.

2021. augusztus 31. 08:40
null

A musical főszereplőjének a kubai származású Camila Cabellót választották, így sejteni lehetett, hogy az egész film koncepciója modern elemekkel bővül majd – írta meg cikkében az Index. A filmben szerepet kapott még Pierce Brosnan, Minnie Driver és James Corden – aki egyben a musical egyik producere is. A lap azt írja:

a film jelentősen eltér majd az eredetitől, az például sejthető, hogy feminista végkifejletre számíthatunk

– írja a lap. Egy kiszivárgott filmjelenet máris nagy felháborodást keltett. A kommentelők szerint a készítők nagyon igyekeztek, hogy aktuálisak legyenek, emellett úgy gondolják, hogy

eltúlzott sztereotípiák alapján ábrázolják a Tündérkeresztanyát, aki egy Billy Porter által megformált homoszexuális férfi.

Nyitókép: Twitter

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. szeptember 01. 09:08
A buzik évtizedeken át tartó küzdelemmel elérik, hogy ne cicomázós-picsarázós infantilisekként gondoljanak rájuk, erre a nagy pollkorrektség jegyében benyomnak egy ilyen figurát, aki minden sztereotípiának megfelel. Ügyes.
-Zsolt-
2021. augusztus 31. 23:27
Pedig felkérhették volna a szerepre a rúdtáncos Apátit is. Neki már van gyakorlata az ilyesmiben a Hófehérkéből: "Milyen férfiként nőt táncolni? Kekalo Iurii, Melnyk Vladyslav és a meghívott vendégművészként színpadra lépő Apáti Bence szerint nagyszerű." https://tanc.reblog.hu/banyak-nelkul-nincs-feszultseg
jobbközépen
2021. augusztus 31. 23:13
Anélkül hogy bárkit is meg akarnék bántani, kikérem magamnak a férfi jelzőt. Ha már mesevilág hívjuk inkább mesebeli lénynek mint a Shrekkben.
rollotomasi
2021. augusztus 31. 17:19
Az ilyet - meg azt is, aki ezt kitalálta - egy szívlapáttal kéne egy sinkanszenről hátba basznii, csak a mihez tartás végett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!