Adót vetne ki a húsra a vegán műhúsgyártó cég vezetője

2021. augusztus 02. 13:49

Így ösztönözné a húsfogyasztás visszaszorítását a Beyond Meat vezetője.

2021. augusztus 02. 13:49
null

A „növényi húskészítményeket” gyártó cég, a Beyond Meat vezetője szerint különadót kellene kivetni a húskészítményekre, hogy ezzel is elősegítse a növényi alapú étkezés térnyerését – írja a BBC. A kritikusok szerint ez csak tovább növelnék az alap élelmiszerek árát, Ethan Brown szerint a fogyasztói tendenciák azt mutatják, sokan hagynák el, vagy csökkentenék a húsfogyasztást, ha az pénzügyileg is megérné nekik. Brown szerint a húsfogyasztás megadóztatása segítené azt a folyamatot, hogy a vállalkozók a feltörekvő piacokon inkább a növényi eredetű fehérjéket előállító üzemekbe fektessenek.

A Beyond Meat termékei többségében babból és babcsírából állnak, és céklalével, vagy almakivonattal színezik. A műhúsok jelenleg jóval drágábbak a konvencionális hústermékeknél, Ethan Brown szerint azonban a trendeknek megfelelően hamarosan lejjebb mehet az áruk.

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP

 

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teringettét
2021. augusztus 03. 10:52
Ha az emberiség holnaptól kizárólag ezt a "többségében babból és babcsírából álló" izét zabálná, akkor szerencsétlen Szél Bernit elvinné az idegrángásos agygörcs, mert a légkörbe kerülő irdatlan mennyiségű extra emberi bélgáz üvegház hatásai még jobban hozzájárulnának a bolygónk felmelegedéséhez. :D
Megtalálta
2021. augusztus 03. 09:07
"A Beyond Meat termékei többségében babból és babcsírából állnak, és céklalével, vagy almakivonattal színezik." Hú, de finom lehet...
Illieral
2021. augusztus 03. 07:10
Amúgy kurva egyszerű a képlet, 60-as években 2 milliárd ember volt, nyugodtan jutott volna mindnekinek hús (persze akkor sem jutott), most 8 milliárdan vagyunk, mostmár nem is jutna mindenkinek. Azért kell majd visszafognunk a fogyasztást, mert Afrikában és Ázsiában kurva sokan lettek...
bunko_jobbos
2021. augusztus 02. 22:00
Miért? A szén-dioxid kvóta meg az elektromos autók nyomatása az mi? Ott is a versenytársat adóztatják meg. Persze kidumálni mindig ki tudják, hogy az emberiség érdekében, de az akkor is hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!