A WHO azt szeretné, ha szeptemberig senki se engedélyezné a harmadik dózist

2021. augusztus 04. 18:00

Az Egészségügyi Világszervezet szerint legalább szeptemberig várni kellene, amíg a hátrányos helyzetben lévő régiókban legalább a lakosság egy részét beoltották egyszer.

2021. augusztus 04. 18:00
null

Közleményben hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra, hogy szerintük még nem kellene a harmadik, emlékeztető oltással foglalkozni, hiszen több országban még az első vakcinákat se tudták kiosztani –  adta hírül a HVG.

A lap szerint a Szervezet azt kérte, hogy a harmadik oltással legalább szeptemberig várni kellene, pontosabban addig, „amíg minden országban a lakosság 10 százaléka nincs beoltva” – idézik a WHOnak a CNN által idézett nyilatkozatát.

– hangoztatta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója, aki megjegyezte, hogy eddig mintegy négymilliárd dózis ellenanyagot adtak be. Hazánkban eddig 27 ezren szeretnének élni a harmadik dózis felvételének lehetőségével, nyolcezren már meg is kapták. 

Fotó: Pascal GUYOT / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. augusztus 04. 21:57
who ha!
Mirákulóziai Mikmuk
2021. augusztus 04. 20:04
Ne oltassatok. Az oltás = méreg. Lakosságcsökkentés zajlik.
Giszdúr
2021. augusztus 04. 19:30
Az egész világra a Pfizer és a Moderna szállít vakcinát? Vagy nem, és továbbra is kínaival és orosszal oltják a fél világot? Tehát azok is vakcinának számítanak és benne vannak a WHO által említett négymilliárd beadott dózisban? Ha viszont Szputnyikkal oltott magyar állampolgár utazna Németországba, akkor hirtelen nem vakcina ugyanaz a vakcina?
nyugalom
2021. augusztus 04. 18:57
Who, eu, 00!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!