A táliboknak szükségük van az ápolónőkre

2021. augusztus 27. 21:25

Az Afganisztánban hatalomra került radikális iszlamista tálibok pénteken felkérték az egészségügyben dolgozó nőket, hogy térjenek vissza munkahelyükre.

2021. augusztus 27. 21:25
null

„Az Iszlám Emírség (tálibok) egészségügyi minisztériuma azt javasolja a nőknek a központban (Kabul) és a tartományokban, hogy térjenek vissza a rendszeres munkavégzéshez” – közölte Zabibulla Mudzsáhid, a tálibok szóvivője. „Az Iszlám Emírség nem fogja akadályozni őket teendőik végzésében” – tette hozzá.    

Hírügynökségek megjegyzik, hogy a döntés hátterében az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomás állhat, mert a tálibok csak kevés sikert tudtak felmutatni az alapvető szolgáltatások hatalomátvétel utáni helyreállításában.   

A nőket eddig eltanácsolták attól, hogy munkába menjenek, sőt egyes esetekben megtiltották nekik a munkavégzést, felszítva azon félelmeket, hogy az iszlamisták visszatérnek 2001 előtti gyakorlatukhoz, és súlyosan korlátozzák a nők jogait. Mudzsáhid a napokban még arra figyelmeztette az afganisztáni nőket: a legbiztonságosabb számukra, ha otthon maradnak, míg a tálibok harcosait ki nem képezik arra, hogy ne bánjanak sértően velük.

(MTI)

Fotó: Hoshang Hashimi / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hair is on Ford
2021. augusztus 28. 11:02
Orvosok határ nélkül szervezet küldjön oda
cutcopy
2021. augusztus 28. 01:22
Én is kérnék, kettőt..
annamanna
2021. augusztus 27. 22:40
Undorító.
filopatl
2021. augusztus 27. 22:32
mégse jó a kecske? vagy az ápolónők fürdenek és akkor hozzájuk van gusztus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!