Önbíráskodók gyilkolják a fosztogatókat Dél-Afrikában

2021. július 15. 22:25

Több százan gyászolták Johannesburg szegénynegyedében azt a 14 éves fiút, akit a dél-afrikai zavargások során lőttek agyon egy plázánál – írta meg az Euronews.

2021. július 15. 22:25
null

A korábbi elnök, Jacob Zuma bebörtönzése miatt feldühödött tömeg kedd óta több városban összecsapott a rohamrendőrökkel és boltokat fosztott ki. A lakosság többségét adó zuluk nyílt támadásnak vették Zuma bebörtönzését, ezért vonultak az utcákra – írta meg a Euronews. A lap emlékeztetett, hogy a volt elnököt azért ítélték el, mert nem volt hajlandó megjelenni a korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság meghallgatásán

A Chris Hani bevásárlóközpontot felfegyverzett taxisok védték, amikor egyikőjük lelőtte a tinédzsert.

„A polgárok fegyvert fognak, hogy megvédjék az üzleteiket. Megértjük, hogy féltik az életüket és a tulajdonukat, de akkor is együtt kell működniük a hatóságokkal, hogy visszaállíthassuk a jog uralmát. Ha mindenki puskát ragad, akkor a radikálisok is meg fognak erősödni és ez káoszhoz vezethet” – mondta Khumbudzo Ntshavheni kancelláriaminiszter, aki mindenkit a vérontás beszüntetésére szólított fel.

A zavargásokban eddig legkevesebb 72-en vesztették életüket és több mint 1200-an megsebesültek. Volt akit agyontapostak a boltokat megrohamozó rendbontók. A kormány ezért 5000 főre növelte az utcán járőröző rohamrendőrök számát. 2000 embert már le is tartóztattak – írta meg a Euronews. 

Fotó: Timothy Barnard / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. július 16. 13:54
Ez van ha gazda nélkül marad a néger. Maguktól nem képesek semmire.
Knerten
2021. július 16. 09:15
Gyászolják a 14 éves fosztogatót, miközben a több ezer leggyilkolt, kifosztott, elüldözött, megerőszakolt stb. fehér farmer járulékos veszteség.
mdave88
2021. július 16. 08:19
"Önbíráskodók" A kurva anyját a cikkírónak.
bunko_jobbos
2021. július 16. 07:46
Minden ország GDP-je az ott meglévő IQ-val van korrelációban. Pontosabban a vezetők IQ-jával. Ha viszont demokrácia van, akkor a vezetők IQ-ja nagyon hamar egyenlő lesz a teljes lakosság IQ-jával. Dél-Afrikában pont ez történt: a magas IQ-jú vezetést elkergették, és átvették a hatalmat az alacsonyabb IQ-júak. És most ennek látjuk a következményét. Nincs semmi látnivaló. Csak eszembe jut a 2022-es választás. Itt is el fogja a lakosság kergetni a Fideszt? Van rá esély. Svájc azért él jól, mert ott a lakosság bölcs. Nálunk meg fele hülye cseléd. Ott biztos esélye sem lenne a Gyurcsány-féléknek. Majd meglátjuk, de azért szurkolok magunknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!