Nincs megállapodás a Norvég Alap ügyében

2021. július 23. 16:29

A norvég külügyminiszter megerősítette, hogy nincs megállapodás.

2021. július 23. 16:29
null

Norvégia, nevezetesen Ine Eriksen Søreide külügyminiszter megerősítette, hogy nincs megállapodás Magyarországgal az EGT és Norvég Alapokról – írja a Telex.

Véleményünk szerint az EGT és Norvég Alapok nagyon hasznosak lehettek volna különösen a magyarországi civil társadalom támogatásában

továbbá a gazdasági, energia és klímavédelmi innovációk fellendítésében, valamint a kisebbségi jogok előmozdításában” – mondta Ine Eriksen Søreide.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón beszélt arról: a határidőig nem tudott megállapodni a magyar és a norvég kormány arról, hogy a Norvég Alap forrásait milyen keretek között és mely intézmény ossza el, így egyelőre nem is kezdődik el ezeknek a pénzeknek a kiosztása itthon. A tavaly decemberben a két kormány között kötött együttműködési szerződés fél éves időszakot adott meg arra, hogy megegyezzenek a keretekről, így most új szerződést kellene kötni ahhoz, hogy egyáltalán majd a pénzosztási keretekről meg lehessen állapodni.

Nyitókép: Pavel Lvov / Sputnik / AFP

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2021. július 26. 08:55
Kezit csokolom, a kepen mit latunk? Nem tudom beazonositani.
Hunyadi Mátyás
2021. július 25. 12:06
A NER nem tűri, hogy ne az ő zsebén keresztül folyjon pénz bárhová az országban.
kuckos
2021. július 25. 07:12
https://www.europarl.europa.eu/factsheets/hu/sheet/169/az-europai-gazdasagi-terseg-egt-svajc-es-az-eszaki-regio
kuckos
2021. július 25. 07:09
Kedves nertársak! Javaslom, hogy mielőtt nyilatkozgatnátok Norvég és EGT alapok ügyében, tanulmányozzátok át azt, amit az Európai Gazdasági Közösségről tudni kell. (És keressétek meg azt, ami alapján Norvégiának, Izlandnak és Lichtensteinnek mindenképpen fizetnie kellene nekünk. Nem fogjátok megtalálni.) https://www.europarl.europa.eu/factsheets/hu/sheet/169/az-europai-gazdasagi-terseg-egt-svajc-es-az-eszaki-regio
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!