Málta már az oltatlanokat is beengedi

2021. július 14. 09:43

Málta lemondott arról a tervéről, hogy szerdán lezárja a határait az oltatlanok előtt.

2021. július 14. 09:43
null

Pénteken a máltai kormány bejelentette, hogy július 14-től csak az oltottakat engedik be. Az Európai Bizottság ezt a döntést kemény kritikákkal illette, amelyre Málta kedden azzal reagált, hogy akkor az érkezőkre egy előre meg nem határozott hosszúságú karanténidőszak vár. 

Máltában eddig is karantén várt a vörös minősítésű területekről jövőknek. Az EB azért bírálta a tilalmat, mert az EU által elfogadott egészségügyi igazolvány-rendszer – amelynek értelmében az érkezőknek be kellett bizonyítaniuk, hogy beoltották őket, átestek a koronavíruson vagy negatív tesztel rendelkeznek – kötelező érvényű a tagállamokra. 

Az 500.000 fős, mediterrán kis sziget azzal büszkélkedhet, hogy az EU-ban a legoltottabb ország, a felnőtt lakosság 79%-a kapott két oltást. Ám sajnos ettől függetlenül, július elején már felszálló ágban van náluk az újabb hullám, feltehetőleg a cserediák program során beáramló diákok miatt.

Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!