Szlovéniát támadják az EU-ban

2021. július 06. 16:54

Az EB elnöke és Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselő is a szlovén jogállamiságért aggódik, a szlovén miniszterelnököt pedig tüntetők várták Brüsszelben.

2021. július 06. 16:54
null

„Védjék meg a jogállamiságot Szlovéniában” ezzel a felirattal várták a tüntetők Strasbourgban a szlovén miniszterelnököt. Janez Janša az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel – írja az Euronews. Szlovénia július elseje és december 31. között tölti be az EU Tanácsának elnöki tisztét.

A portál szerint Európában egyre többen aggódnak a szlovén demokratikus normák és a jogállamiság miatt.

Folyamatban van egy bizottsági vizsgálat is a sajtószabadság korlátozása miatt. A jogállamisággal és a polgári szabadságjogokkal kapcsolatos nézetkülönbségekre utalt beszédében Európai Bizottság elnöke is.

Soros szövetségese és Ursula von der Leyen is aggódik

Ursula von der Leyen úgy fogalmazott, „Bízom abban, hogy a korrupció és a csalás elleni küzdelem érdekében megfelelő intézkedések vannak érvényben. Bízom a média és az igazságszolgáltatás szabadságában. Úgy értem, ez az európai adófizetők számára is fontos, elvégre ők finanszírozzák a helyreállítást. Ezért számítok a szlovén kormányra, hogy folytatja a jogállamisági ügyekkel kapcsolatos fontos munkát”.

„Miniszterelnök úr ennek a háznak a tagjai már kifejezték aggodalmuk azzal kapcsolatban, ahogyan Ön az Unió alapértékeihez viszonyul. Nincs itt semmi félreértés.

– mondta Sophie in 't Veld Európai parlamenti képviselő, a Renew Europe (Megújuló Európa) frakció tagja (A holland liberális politikusnő egyébként Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által listázottmegbízható szövetségesnek” számító képviselők egyike, aki korábban rendszeresen támadta Magyarországot a határkerítés építése miatt – a szerk.).

Janez Janša a magyar miniszterelnök egyik legfőbb szövetségese, aki a lengyel miniszterelnök mellett Orbán Viktor védelmére kelt a pedofiltörvénnyel kapcsolatos vitában.

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2021. július 07. 16:51
Junckernek volt némi mentsége : ivott .... Ezekkel mi van ????
formaegy
2021. július 07. 14:25
Ja ezek a gyilkos náci férgek mindenkiért aggódnak akik nem gyilkolják le saját honfitársaikat, mint ők, vagy nem képesek a gyerekek megnyomorítására, mint ők! Mocskos gyilkos náci rühes ballibes banda! Mondom én. Lassan jön a gázkamra! Ezektől a ballibes gyilkosoktól minden kitelik!
airmax
2021. július 07. 08:28
Na persze... Aki nem libsi, hanem megpróbál a konzervatív értékek mellett kiálni, illetve e mentén politizálni, az rögtön korrupt... A mocskos soros ngo-által gyártott toposz... CSAK IDIÓTÁK hiszik el, és U Vd Leyen ezt elhiszi akkor ő is idióta... Pedig Nemesi származású értelmes nő alapjában... Szerintem a funkciója, illetve az ahhoz kapcsolódó hihetetlen mértékű soros nyomás az ami az idiótaság útjára löki...
piscsik
2021. július 07. 00:44
Micsoda mocskos állatok ülnek AZ EU ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!