Egy román politikus megtalálta a koronavírus ellenszerét

2021. július 01. 10:40

Ion Lungu szerint az ortodox körmenet is hozzájárult a pandémia visszaszorításához.

2021. július 01. 10:40
null

Ion Lungu, Suceava polgármestere egy szerdai sajtótájékoztatón megfogalmazta a pandémia megállításának egyik titkát – számol be a Főtér.

Suceava a koronavírus-járvány által leginkább sújtott romániai városok egyike volt. Lungu szerint a Kárpátokon túli városban az járult hozzá a pandémia megállításához, hogy a város utcáin ortodox egyházi körmenettel megsétáltatták Suceavai Új Szent János ereklyéjét.

Azzal indokolta mindezt, hogy több helybéli is megkereste őt és elmondta, hogy amikor kórházban volt koronavírussal, és a díszmenet az ereklyével a kórház épületéhez ért, úgy érezte, hogy gyógyulni kezd.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2021. július 01. 16:54
Elsőre nyilván hülyeség. De ha a menet hozzájárult ahhoz hogy a helyiekben tudatositsa a veszélyt, akkor ezzel hozzájárult a pandémia elleni küzdelemhez.
lendvaiildiko
2021. július 01. 14:50
Ezzel a hittel valószínű az Úr képtelen lett volna felhozni népét Egyiptomból, a szolgaság házából, vagy Pál Apostol is bakot lőtt volna a listrai sántalábú emberrel... (ApCsel 14,8-10). Bár nekem a román orthodoxia világa néha különös elemeket is hordoz, vajon Isten könyörgésre nem könnyithetett volt a betegek állapotán? Én ezt a hírt és beidézését keresztény ellenesnek tartom, nem látok mindenütt csodákat, de igenis Isten tehet csodát. Aki ezt a fejezetet ide beidézte, egyben teret nyitott mindenféle ostoba, ellenséges nézet leírásának. A MÁSIK NAGY BAKLÖVÉS: a kép nem Suceavában (Szőcsvárott) készült, hanem a magyarság egyik legszentebb helyén, Gyulafehérvárott, a Gyulafehérvári Székesegyház mellett. E székesegyházban található Hunyadi János, Hunyadi János testvérének, Hunyadi Lászlónak, Izabella királynénak és János Zsigmond fejedelemnek a síremléke. Más kérdés, hogy a képen a törgovistyei katedárlisra emlékeztető koronázási katedrális látható, nem kis büszkeségére a románságnak. Erdély elfoglalását követően 1922-ben itt koronázták meg Ferdinánd román királyt.... Elég nagy baklövés volt a szőcsvári körmenet helyett gyulafehérvári képet betenni....
nempolitizálok
2021. július 01. 13:23
A román tudományos akadémia azonnal fel is vette tagjai közé.
drágabolgárúr
2021. július 01. 12:39
Suceava magyar neve Szőcsvásár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!