Boris Johnson szerint a koronavírus fertőzések és halálesetek közötti kapcsolat „megszakadt”

2021. július 07. 16:15

A brit miniszterelnök szerint július 19 után biztonságosan fel lehet majd oldani a még meglévő korlátozásokat – írta meg az Evening Standard.

2021. július 07. 16:15
null

„A tudósok egyértelművé tették, hogy a fertőzés és a súlyos megbetegedések, halálozások közti kapcsolatot megtörtük” – utalt Boris Johnson az oltási kampányra utalva a brit alsóházban mondott beszédében. 

A kormány felkészül koronavírus-esetek megugrására, ami elérheti a napi 100 ezret is, miután megszűnnek a korlátozások, de a miniszterelnök szerint „az oltási program sikerének köszönhetően megszakadt a kapcsolat a fertőzések és a halálesetek között”.

Az alsóház képviselőinek megerősítette, hogy „bizonyosra vehető, hogy a fertőzések új hulláma a Delta-variáns miatt történt, ugyanakkor a tudósok abban is teljesen biztosan, hogy megszakítottuk a kapcsolatot a fertőzés, a súlyos betegségek és a halálozási esetek között” – mondta.

Sir Patrick Vallance, a brit kormányzat szakértője ennél óvatosabban fogalmazott. „A vakcinák meggyengítették ugyan a kapcsolatot a fertőzések és a kórházi kezelések közt, de teljesen nem törték meg” – mondta, és hozzátette: „Az utóbbi időben nőtt ugyan a kórházban kezeltek száma, de megközelítőleg sem olyan tempóban, mint például idén januárban”.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. július 08. 10:04
Egyre veszélyesebb mutánsok jönnek. Aki nem oltatja be magát, csökken az az esély a túlélésre.
OberEnnsinnen
2021. július 07. 17:42
"csupán a halálozások harmincadával kell számolnunk a pandémia korábbi hullámaihoz képest” Legyen igazad, Boris, de valami azt súgja: a delta-variánssal még nincs vége. Kitartás, mondanám neked, ha rongy-bolondok nem járatták volna le.
békalepcse
2021. július 07. 17:40
A spanyolnátha is két év alatt fulladt ki, addig vagy belehalt az ember, vagy lett védettsége természetes úton.
matykox
2021. július 07. 16:28
Lefordítom magyarra: csökken az angol egészségügy bedőlésének a veszélye. Erről van szó. Menedzselhető helyzetek lesznek - a baj mindenki maga baja lesz. Betegek lesznek ezután is, de majd megjavulnak. Vagy nem, de ez nagyjából így volt eddig is. Csökken a mortalitás, de az élet megy tovább. Diszkrimináció! Ja, nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!