Boris Becker megdicsérte Fucsovics párját, szexizmussal vádolják

2021. július 08. 16:50

„Úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos” – mondta az egykori világklasszis teniszező.

2021. július 08. 16:50
null

Amint arról korábban beszámoltunk, Fucsovics Márton kikapott a wimbledoni torna negyeddöntőjében. Novak Djokovics három szettben győzte le a magyar játékost. Boris Becker a BBC televíziós szakértőként dolgozott a mérkőzés közben, arra azonban aligha számított, hogy utána szexizmussal vádolják majd. Történt ugyanis, hogy a hatszoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező – aki korábban Djokovics edzője is volt – Fucsovics párjáról is szót ejtett – írja az Index.

Becker a stúdióban úgy fogalmazott: „úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos”. A portál hozzáteszi, hogy a közvetítésben az első számú magyar játékos kedvesét többször is megmutatták, John Inverdale kommentátor be is mondta, hogy Böszörményi Anettről van szó. 

 

A Daily Mail-ben megjelent egy írás, miszerint a Women in Sport and Perception Agency (amely a sportban való egyenlőség kérdésével foglalkozik Nagy-Britanniában) elnöke, Stephanie Hilborne szerint 

„ha két férfi így beszél egy hölgyről, ráadásul élő adásban, az már túl sok”

„Nem inkább a következő generáció lányait kellene bátorítanunk, hogy sportoljanak, ahelyett, hogy arról beszélünk, hogyan néznek ki?” – fogalmazott Hilborne.

Az Index hozzáteszi, hogy a BBC megvédte a szexizmussal vádolt Beckert, állításuk szerint az 53 éves korábbi teniszező nem tett sértő megjegyzéseket.  

Kép forrása: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. július 10. 16:04
Elsiklik mindenki a másik vád mellett, hogy a nőt ezáltal tárgyiasítják. Mondják azok, akik hajbókolnak a pornósztár művésznő előtt és mosolyogva nézik azokat a nőket, akik alulöltözötten jelennek meg közösségi portálokon és bulvár magazinokban és az alig takarásból itt ott kibukkanó fertályaikból élnek - jól! Ó az nem a nők tárgyiasítása, az művészet!
Gáspár
2021. július 10. 04:30
Kék szemű, szőke és egy csinos nő, az csinos. Dobrev, Donát, hívjátok össze a bizottságot!
Vallasz Vilmos
2021. július 09. 11:51
Jesszusom. kit fognak most összehívni? A NATO-t vagy elég lesz az EP?
gyaloggos
2021. július 09. 11:18
„Ha nő vagy, akkor ez egy jó dolog egy férfitól. Csak annak szexizmus, akit nem ismernek el. Nem kell megjegyezni a nevem, de kaphatom ezt bármikor. Köszönöm a szavakat" NO, hát így reagált Fucsovics barátnője!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!