A YouTube félretájékoztatás miatt eltávolította a brazil elnök több videóját

2021. július 22. 09:46

Bolsonaro rendszeresen tett közzé videókat YouTube-csatornáján, egyebek között itt jelentek meg a nemzethez intézett beszédei is.

2021. július 22. 09:46
null

A YouTube internetes videómegosztó közölte, hogy eltávolította Jair Bolsonaro brazil elnök több videóját, mert azok „hamis információkat tartalmaztak a koronavírus-járványról”.

A portál üzemeltetői helyi idő szerint szerdán kiadott közleményükben jelezték: alapos vizsgálat előzte meg a döntést, amelynek nincs köze Bolsonaro munkájához vagy politikai ideológiájához. „Szabályaink nem engedélyezik olyan tartalmak közzétételét, amelyek a hidroxoklorokin és/vagy az ivermectin hatásosságát hirdetik a Covid-19 kezelésében vagy megelőzésében, amelyek azt állítják, hogy van gyógymód a betegségre, vagy azt, hogy a maszk nem hatásos a vírus terjedésének megelőzésében” – indokolta a videók eltávolítását a YouTube.   

Bolsonaro hivatala egyelőre nem reagált a történtekre.

Tavaly a Twitter és a Facebook is törölte a brazil elnök több videóját, amelyek szembementek az egészségügyi szakértők ajánlásaival, és megsértették a közösségi oldalak felhasználási feltételeit. Bolsonaro rendszeresen tesz közzé videókat YouTube-csatornáján, egyebek között itt jelennek meg a nemzethez intézett beszédei, és olyan felvételek, amelyeken miniszterekkel beszélget, a nézők kérdéseire válaszol, és ellenfeleit ostorozza.

„A Facebookon is követhető események során az elnök rendszeresen kétségbe vonja a koronavírus-járvány súlyosságát, ostobaságnak nevezi a kijárási korlátozásokat és az egyéb óvintézkedéseket, megkérdőjelezi a vakcinák hatásosságát, és szakértők által el nem ismert gyógymódokat hirdet” – emlékeztetett a Reuters hírügynökség. Brazíliában csaknem 19,5 millió fertőzöttje és 545 604 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb adatai szerint. A latin-amerikai ország második a Covid-19 halálos áldozatainak rangsorában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tudjisten
2021. július 23. 00:34
Értem. Az új világtörvény szerint ha egy hatalombirtokos úgy gondolja, XY. félretájékoztatja a népet, akkor hatalmi eszközzel elnémíttathatja. Felkészül Gyurcsány, Jakab, Cseh, Karácsony stb, stb.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. július 22. 14:09
Érdekes hogy az összes médiamegosztó meg közösségi média akar már politikacsináló lenni, perszer a semlegesség mögé bújva. Olyan mintha a nyomda meg a trafikos mondaná meg mit lehet egy újságban írni
123321
2021. július 22. 13:07
lassan az is félretájékoztatás lesz, hogy nem változtathatod meg a nemedet, vagy hogy 2 nem létezik. Vagy hogy 2+2=4.
Thorin
2021. július 22. 13:05
mindig csak annyi a kérdés, ezután félretájékoztatás miatt brazília eltávolítja a youtube egészét, vagy szépen meghunyászkodik, mint tette azt az usa az év elején, és elfogadja, hogy egy cég nagyobb befolyással bír az országban, mint a megválasztott hatalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!