A Pfizer nem támogatja az oltóanyagok kombinálását

2021. július 19. 08:03

A vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét.

2021. július 19. 08:03
null

Nem támogatja a legnagyobb tömegben alkalmazott vakcina gyártója az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását, amíg erre nincsenek tudományos bizonyítékok – írja a Népszava. 

Mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg nem támogatjuk az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását

– mondta a lapnak Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Azt is elmondta, hogy a Pfizer és a BioNTech nem értékelte 3-as fázisú klinikai vizsgálatában a különböző oltóanyagok kombinálását, valamint a vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét. Vereckei azt is hozzátette: bár az egyes vakcinák kombinálásáról az egészségügyi hatóságok döntenek, a Pfizer nagyon fontosnak tartja, hogy megfelelően vizsgálják és kövessék nyomon az oltóanyagok ötvözését, és a rendelkezésre álló legjobb tudományos adatokon alapuló oltási ajánlásokat tegyenek.

Kép forrása: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2021. július 19. 11:20
Véletlenül - vagy nem? - lemaradt az eredeti hír: Kásler miniszter a vakcinák kombinálását javasolta, és azt mondta, a háziorvosokat is így fogják tájékoztatni. Ezek szerint a miniszter nem tudja, hogy mi szerepel az oltóanyagok hatósági engedélyében - amelyet az általa felügyelt minisztérium ad ki? Hogyan lehet ezzel a felkészültséggel miniszter?
hentes
2021. július 19. 11:02
Miért nem azt mondják hogy semmiféle felelősséget nem vállalnak?
Anonymtalan
2021. július 19. 10:24
Egyébként rájöttem rosszul értelmezzük KamuGeri felmérését: valójában azt mutatták, ki, hogy azoknak akiket lebeszéltek a kínairól és elkapták a vírust, azoknak legalább a 76%-át KamuGeriék szerint meg lehetett volna menteni a kínai vakcinával. Ennyit róluk.
mamarizsa
2021. július 19. 09:55
A Birodalom és vazallus, nesztek kuruckodó fideszidióták: Népszava: az orosz külügyminisztert is meghívták a magyar nagykövetek fórumára
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!