Washingtonba látogat nyáron az ukrán elnök

2021. június 07. 20:25

Joe Biden amerikai elnök hétfőn telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és meghívta őt nyárra, egy személyes találkozóra az Egyesült Államokba – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

2021. június 07. 20:25
null

Sullivan közölte, hogy Biden – aki a hónap közepén, Svájcban találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – támogatásáról biztosította Zelenszkijt. „Lehetőségük volt hosszasan beszélni az Egyesült Államok és Ukrajna kapcsolatának minden kérdéséről, és Biden elnök elmondta Zelenszkij elnöknek, hogy határozottan ki fog állni Ukrajna szuverenitása, területi integritása és törekvései mellett” – fogalmazott a nemzetbiztonsági tanácsadó.

– tette hozzá Sullivan. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte hétfőn a Twitteren, örömmel  fogadta Joe Biden elnöktől, hogy aznapi telefonbeszélgetésük során meghívta őt washingtoni látogatásra.

 

 

 Az ukrán elnök utalt arra, hogy látogatására várhatóan júliusban kerül sor. Zelenszkij hangsúlyozta: nagyon várja ezt a találkozót, hogy megvitassák az Ukrajna és az Egyesült Államok közötti stratégiai együttműködés bővítésének lehetőségeit. 

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kisfrocs
2021. június 08. 10:29
Nokias dobozban visszi pizt.
zakar zoltán béla
2021. június 08. 09:17
bili boy
MrStokes
2021. június 08. 07:45
Helyre kell tenni a Burisma ügyeit , hogy a Biden családnak továbbra is bejöjjön a havi 50.000 dollár Hunter számláján. A korrupció iskolapéldája.
Gáspár
2021. június 08. 03:11
Fordítva érdekesebb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!