Texas tovább építené a Trump-falat

2021. június 12. 09:02

Greg Abbott texasi kormányzó tovább folytatná a Donald Trump korábbi amerikai elnök által megkezdett mexikói határfal építését.

2021. június 12. 09:02
null

Az erről szóló terveket a jövő héten fogják hivatalosan ismertetni – közölte Abbott csütörtök este sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a rendőrség is további forrásokat kap, hogy az illegális bevándorlókat elfogják.  A republikánus kormányzó, aki már korábban is követelte, hogy Joe Biden amerikai elnök állítsa vissza elődje, Donald Trump bevándorlási intézkedéseit, a terveire vonatkozó részleteket nem osztott meg. Ugyanakkor szakértők vitatják a projekt megvalósíthatóságát, tekintettel arra, hogy több határszakasz is a szövetségi kormány tulajdonában, illetve magánemberek kezében van.

A Biden-kormány éppen pénteken ismertette, hogy

a Trump által falépítésre átcsoportosított 2,2 milliárd dollárt az eredeti elképzeléseknek megfelelően a hadsereg 66 építési projektjére költik el bel- és külföldön.

Trump 2016-os választási kampányának központi elemét képezte az illegális bevándorlás visszaszorítását szolgáló határfal építése az Egyesült Államok 3200 kilométer hosszú déli határán. Elnöksége utolsó napjaiban, idén január 13-án a déli határfal texasi Alamóban lévő szakaszánál tett látogatásán hatalmas sikertörténetként könyvelte el ez irányú törekvéseit. Az amerikai kongresszus azonban megtagadta tőle az ehhez szükséges forrásokat, mire Trump szükséghelyzetet hirdetett a határon, hogy felszabadítsa a védelmi minisztérium forrásait a falépítéshez. Az építési munkálatokat Biden január 20-i hivatalba lépésével leállították, amit Mexikó üdvözölt.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2021. június 14. 00:07
"Trump-falat" Ez a falat sokáig megakadt Amerika torkán, de aztán kiköpte.
democRATS
2021. június 12. 15:24
Szerintem most már hagyják azt a falat.., hagy zabálja fel a dél-amerikai drogmaffia az usa maradékát. :)
mgyfree
2021. június 12. 12:51
mekszikó üdvözli a leápééítást?! miért is?
szodabár
2021. június 12. 12:36
Munkaképes latinot indiai fekára cserélnénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!