Százezer adag oltóanyaggal segíti Magyarország a Zöld-foki Köztársaságot

2021. június 08. 07:56

A külügyminiszter elmondta, hogy az afrikai ország stratégiai partnere hazánknak.

2021. június 08. 07:56

Magyarország százezer adag koronavírus elleni oltóanyaggal segíti a Zöld-foki Köztársaságot – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel. Az afrikai országból nyilatkozó Szijjártó Péter kiemelte: Magyarországon van már elég oltóanyag, be tudnak oltani mindenkit, aki regisztrált, így megvan a lehetőség arra is, hogy segítsenek azoknak, akik nehéz helyzetben vannak. A Zöld-foki Köztársaság stratégiai partnere Magyarországnak – hangsúlyozta –, és mivel átoltottságban nem állnak túl jól, a magyar kormány úgy döntött, hogy kérésükre segítséget nyújt nekik. A magyar szállítmány százezer AstraZeneca-vakcina, amellyel ötvenezer embert tudnak beoltani.

A migrációs hullámok megállítása is szempont

Ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy újraindítsák a gazdaságukat – ezen belül a Zöld-foki Köztársaság számára legfontosabb turizmust –, ezáltal lehetővé tegyék, hogy az élet valahogy visszatérjen a normális kerékvágásba – közölte. A miniszter hangsúlyozta: „fontos, hogy valódi segítséget nyújtsunk az afrikai országoknak, hiszen ha ez nem történik meg, akkor Afrikából újabb migrációs hullámok indulhatnak ki, márpedig ezt Európa biztonsága érdekében el kell kerülni". "Mi nemcsak beszélünk arról, hogy helyben kell segítséget nyújtani, hanem valóban teszünk is érte” – jelentette ki Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nippur
2021. június 08. 09:41
Azért adják mert már nem kell a kutyának sem, és jól bevásároltak belőle. Ez volt Szerbiában is.
bunko_jobbos
2021. június 08. 09:31
Tévedtem, nem nagyon van ott mezőgazdaságra alkalmas terület. Akkor marad a kikötő vagy még egyszer megpróbáljuk Angolát, ami szintén portug. gyarmat volt, és a Zöld-foki Közt. lesz az ugródeszka. https://hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B6ld-foki_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g#Domborzat
bunko_jobbos
2021. június 08. 09:28
Nem lepődnék meg, ha nemsokára nyitnánk egy haditengerészeti támaszpontot ott. :-))))))))) Viktorék nem sajtért szoktak jópofizni, mindig valamilyen konkrét cél van vele. Szerintem valamilyen kikötői bizniszt vagy mezőgazdaságit, amit elbuktunk a köcsög portugálok miatt Afrikában (Angolában akartunk tartósan óriási ültetvényeket bérelni, de megfúrták): https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2020/11/21/jeges_furdo_a_szeplelkeknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!