Szászország-Anhaltban győzött a józan ész

2021. június 11. 16:39

A többségükben baloldali-zöld újságírók összetévesztik magukat a normális választópolgárokkal.

2021. június 11. 16:39
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen

„Az elmúlt hétvégén Szászország-Anhaltban parlamenti választások voltak. Ez volt az utolsó szövetségi állami választás az e szeptemberben sorra kerülő általános választás előtt, úgyhogy az eredményt akár tesztnek is tekinthetjük.

Az alig több mint kétmillió lakosú keletnémet szövetségi állam ritkán kerül a nyilvános érdeklődés középpontjába, de most pont ez történt. A véleménykutatók már hetek óta szoros küzdelemre számítottak a kereszténydemokrata CDU és a konzervatív (a becsületes emberek köréből kitaszított) AfD között, sokan az AfD-t látták elöl, a CDU-t pedig már előre a választás veszteseként könyvelték el. Ezért hetek óta ment a keletnémet szavazók mocskolása, akik, mivel hajlanak rá, hogy az AfD-re szavazzanak, úgymond még mindig nem érkeztek meg a speciális nyugatnémet demokráciába.

A választók azonban egészen másképp döntöttek, mint azt a véleménykutatók várták. A CDU győzött a mostani körülmények között lélegzetelállítónak nevezhető 37,1 százalékkal, az AfD messze mögötte maradt 20,8 százalékkal. És még egy szenzációs eredmény született: A Zöldek 5,9 százalékkal éppen csak hogy bejutottak a parlamentbe, holott az állami TV-adók, valamint a nagy mainstream-lapok már a Zöld párt elnökét, Annalena Baerbockot látták ősszel a kancellári székben. Úgyhogy ez az eredmény valóban magyarázatra szorul.

Ami a CDU alábecsülését és a Zöldek istenítését illeti, úgy mindkettőnek az az oka, hogy a többségükben baloldali-zöld újságírók nyilvánvalóan állandóan összetévesztik magukat a normális választópolgárokkal.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2021. június 11. 22:46
Érdemes az egész cikket elolvasni!!!
Parm
2021. június 11. 22:15
A helyi Karigeri :)
Sipi2
2021. június 11. 22:06
Az újságírók ahogy errefelé, ott sem bírnak lejönni a politikacsinálás mámoráról.
istvánkeve
2021. június 11. 20:43
Türelem! Várjuk meg milyen eredményt hoz a választás 2025-ben. Nagyobb országokban lassabban fordul a szél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!