Romániában járőrözni indult két határőr az ukrán határon, eltévedtek

2021. június 01. 12:46

Mintegy száz ember indult a határőrök megkeresésére.

2021. június 01. 12:46
null

Az esetről beszámoló Főtér szerint a román–ukrán határszakaszt ellenőrző felsővisói (Máramaros megye) határrendészeti alakulat két járőröző dolgozójának hétfő délután öt óra körül kellett volna átadnia a szolgálatot a kollégáknak, azonban még este kilenc után sem kerültek elő. 

A határőrség ezért riadót fújt és keresni kezdték őket. Mintegy száz ember verődött össze a keresésre, köztük határőrök, rendőrök, csendőrök, hegyimentők és önkéntesek. A keresést jelentősen nehezítette, hogy a terep, ahol a két határőr eltűnt, igen nehéz erdős, hegyi környezet, nagy szintkülönbségekkel. A portál hozzáteszi: az ukrán–román határnak ez a szakasza arról hírhedt, hogy itt zajlik a cigarettacsempészet jelentős része.

A keresőcsapat egész éjjel kereste a határőröket, végül reggel hat óra körül épségben megtalálták ők. Kiderült, hogy eltévedtek, a térségben mobil térerő sem volt, így behúzódtak egy hegyi menedékházba.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. június 04. 11:40
:-D - Katona, miért nem volt jelen az álcázási gyakorlaton? - Őrmester elvtárs, a feladat sikeresen teljesítve!
Moslékok pásztora
2021. június 01. 20:53
balfaszok
begmann1
2021. június 01. 19:43
A kommandóshoz képest, aki fejjel előre esett ki a kocsiból a nagy román parádén ez kismiska.
56október
2021. június 01. 17:48
Tágas a magyar föld, eltévednek benne a terület-tolvajok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!