Többmilliós volt a menekültek száma 2020-ban az ENSZ jelentése szerint

2021. június 18. 10:30

Tömegek döntöttek az elvándorlás mellett a koronavírus-járvány miatti lezárások ellenére.

2021. június 18. 10:30
null

Az ENSZ menekültekért felelős ügynökségének jelentése szerint a koronavírus-járvány miatt eszközölt lezárások ellenére közel 3 millió ember hagyta el az országát háború, erőszak, vagy üldöztetés miatt – számolt be az Euronews.

Filippo Grandi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa szerint a legtöbb menekültet kibocsátó országok a Száhel-övezet országai, illetve Mozambique voltak. Az elvándorlás hátterében leginkább a nemzetközi konfliktusok és a klímaváltozás álltak.

A főbiztos hozzátette azt is, hogy nem tartja kizártnak, hogy az újranyitást követően még többen indulnak útnak.

„Jó példa erre az Egyesült Államok, ahol már az elmúlt hónapokban láthattuk az érkező emberek számának növekedését” – nyilatkozta Grandi. „Aggódom amiatt, hogyha a nemzetközi közösség nem tudja megoldani ezeket a konfliktusokat, akkor tovább fog emelkedni [a menekültek] száma” – emelte ki a főbiztos.

Címlapképen: Guatemala felől érkező bevándorlótömeg próbál átkelni a mexikói határon

Kép forrása: Jacob Garcia / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. június 18. 11:17
Nem menekültek, migránsok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!