Megszakadt a kapcsolat Dél-Korea és Észak-Korea között

2021. június 09. 08:21

A déli félnek egy éve nem veszik fel a telefont északon.

2021. június 09. 08:21
null

Dél-Korea egy éve minden reggel megpróbálja felhívni Észak-Koreát a határon létesített kommunikációs vonalon, de senki se válaszol – közölte szerdán a szöuli országegyesítési minisztérium egyik tisztségviselője.

Észak-Korea tavaly fogadkozott, hogy megszakít minden kommunikációs vonalat Dél-Koreával, és felrobbantja a Keszong határvárosban lévő összekötő irodát is amiatt, hogy dél-koreaiak a határon át propaganda röplapokat szórnak a területére.

Ennek ellenére a Panmindzson határfaluban lévő kommunikációs vonal működik, és a készülék kicseng.

Dél-Korea minden munkanapon, helyi idő szerint reggel kilenc órakor hívja Észak-Koreát, de idestova már egy éve senki se válaszol.

„Függetlenül attól, hogyan reagál Észak-Korea, mi továbbra is küldünk jelzéseket minden nap kilenckor, ami a tisztek alapvető kötelezettségének része, abból a megfontolásból, hogy a vonalnak a két Korea között nyitottnak kell maradnia” – mondta a tisztségviselő.

(MTI)

Kép forrása: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 11. 00:30
Kissé csoffadtnak tűnt Kim Dzsongun, amikor egy hónap szünet után újra nyilvánosan szerepelt https://444.hu/2021/06/09/kisse-csoffadtnak-tunt-kim-dzsongun-amikor-egy-honap-szunet-utan-ujra-nyilvanosan-szerepelt
Vili
2021. június 09. 13:52
Kár, hogy Orbán Viktor még nem ennyire kövér és már nem tud ilyen elégedetten nevetni sem.
briganti
2021. június 09. 10:39
működik a "mindenki egyenlő".....meg a "mindenkinek egyforma alapjövedelem" is.....meg az "egy kicsit felfüggesztjük a jogállamiságot is"......meg a "nem szállhat fel magánrepülő, a határnál elkapjuk az országból menekülőket".....meg az "elszámoltatás". Ez ám a jövőkép itthon is.
Tibesz26
2021. június 09. 10:34
hát persze mert észak korea folyton rakétázik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!