Marilyn Monroe kedvenc autói hozzá hasonlóan váltak ikonikussá

2021. június 01. 11:45

Az ötvenes-hatvanas évek szexszimbóluma, aki június elsején lenne 95 éves, az autók terén is kedvelte a luxust. Kedvenc autóiból az Alapjárat készített összeállítást.

2021. június 01. 11:45
null

Marilyn Monroe Los Angelesben született, gyerekkorát nevelőszülőknél és árvaházakban töltötte. Először 16 évesen ment férjhez, majd a második világháború idején gyári munkásnőként dolgozott. Ekkor készültek róla az első professzionális fotók, a háború után pedig modellként és „Pin-up girlként” szerzett hírnevet a háború alatt és után. Az ötvenes évektől kapott komédiákban mellékszerepeket a 20th Century Fox és Columbia Pictures studióiban.

„1956-ban Marilyn Monroe már ismert filmsztár volt. A Hétévi vágyakozás című filmben nyújtott alakítása utána színésznő vásárolt magának egy Ford Thunderbird típusú járművet. Az első generációs T-Bird volt a kor egyik legszebb kocsija, ám emellett a teljesítménye is megér egy misét. Az 5,1 literes motorral hajtott Thunderbird 10,2 másodperc alatt képes volt a 0-100 gyorsulásra, ami az ötvenes évek mércéje szerint kiemelkedő adat volt” – írja az Alapjárat, mely a színésznő többi, mára ikonikussá vált járművét is megmutatja. 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!