Lemondott Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke

2021. június 01. 20:46

Párton belüli harc állhat a távozás mögött.

2021. június 01. 20:46
null

Kedden váratlanul bejelentette Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, hogy lemond a pártelnöki tisztről. A politikus a Twitterre mindössze ennyit írt mindenfajta kommentár nélkül: „Visszaadom a szövetségi pártelnöki tisztemet, és minden jót kívánok utódomnak”. Ezt egy hivatalos nyilatkozat is megerősítette később, majd a 2016-os államfőválasztáson alulmaradó Hofer az Österreich bulvárnapilapnak megerősítette: tényleg távozik a pozícióból.

Nem hagyom, hogy mindennap közöljék velem, nem vagyok ideillő”

– ezt válaszolta a napilap azon kérdésre, hogy Herbert Kickl frakcióvezető támadásait elégelte volna-e meg.

A burgenlandi Hofer 2019-ben lett a párt elnöke, miután az ibizai videóba az addigi pártelnök, Heinz-Christian Strache belebukott. A politikus mindig is az FPÖ „emberi arca“ volt, ezért tudott a 2016-os államfő-választáson is 46 százalékot szerezni a zöld Alexander Van der Bellennel szemben – jegyzi meg a hírről beszámoló Azonnali, amely hozzáteszi: „miközben Hofer az FPÖ-t mérsékelni akarta volna, egyben ismét az ÖVP mellé akár vissza is vezetni, a széljobb szélén lévő Kickl már annyira utálja Kurzot, hogy inkább azt javasolja: pártja álljon össze a szocdemekkel, a Zöldekkel és a liberális Neos-szal (egy ilyen eklektikus koalíciónak lenne is többsége), hogy Kurzot mindenképpen le tudják váltani”.

 

Nyitóképen: Norbert Hofer Bécsben 2019. december 13-án. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. június 02. 08:05
Nincs igény a nácikra. Ennyi!
Biivisz
2021. június 02. 06:16
Hát ez sajnálatos! Van egy rossz érzésem, hogy ez az FPÖ elkisgazdásítását (eljobbikosítását), ill. e törekvés sikerét jelzi. :-(((
Bitrex®
2021. június 01. 21:44
Úgy kb. két éve hallgattam Sopronban egy vasárnap délelőtti Ö3 élő műsort, ahol ő volt a vendég. Nagyon szimpatikus dolgokat mondott, semmi radikálisat, kellemes hangja volt. Első körben simán nyert a többi induló ellen, aztán a nagy osztrák "összefosás" a második fordulóban kiizzadta Sascha Van der Bellen-t. Mert nem akartak még egy Waldheim botrányt.
tetx
2021. június 01. 21:32
"széljobb szélén lévő Kickl már annyira utálja Kurzot, hogy inkább azt javasolja: pártja álljon össze a szocdemekkel, a Zöldekkel és a liberális Neos-szal" Úgy tűnik gerinctelen jakabfélék mindenhol vannak, akik elárulják a szavazóikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!