Az Európai Bizottság tüzetesen megvizsgálja a magyar pedofilellenes törvényt

2021. június 16. 16:36

Az Európai Bizottság tüzetesen meg fogja vizsgálni a magyar törvényhozás által kedden elfogadott pedofilellenes törvényt – jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője a jogszabállyal kapcsolatos újságírói megkeresésekre válaszolva a testület szerdai sajtótájékoztatójan.

2021. június 16. 16:36
null

A szóvivő hangsúlyozta: „a bizottság lépéseket csakis saját hatáskörében tud tenni, először meg kell vizsgálnunk, hogy a magyar törvény milyen pontokon ütközik az uniós joggal, mielőtt következtetéseket vonnánk le. Máskülönben tetteink nem volnának hitelesek.”   

Európában mindenki úgy élhet, ahogy akar

Wigand aláhúzta továbbá, hogy a bizottságnak világos az álláspontja a diszkriminációval kapcsolatban, az EU célja, hogy Európában mindenki úgy éljen, ahogy akar.

A testület továbbá elkötelezett a LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) közösségek védelme érdekében.

A tagállamoknak a gyermekvédelem érdekében olyan szabályozást kell létrehozniuk, amely egyensúlyban van az olyan alapvető jogokkal, mint az egyenlőség és a szólásszabadság. Wigand arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a magyar jogszabály aktiválhatja- e a jogállamisági kondicionalitási mechanizmust, kijelentette: a feltételrendszer az EU költségvetését és pénzügyi érdekét védi a jogállami kötelezettségszegésekkel szemben, abban az esetben, amikor ezek az uniós források kezelését is érintik.    

- tette hozzá.Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos egy keddi nyilatkozatban kijelentette, hogy Brüsszel kész hasonló intézkedéseket foganatosítani a törvénnyel kapcsolatban, mint amelyeket a magukat „LMBT-mentesnek” nyilvánító lengyel régiókkal szemben alkalmaztak. A bizottság tavaly elutasította a testvérváros-program finanszírozását hat olyan lengyel település számára, amelyek betiltották azonosnemű párok jogaiért folyó kampányokat.

(MTI)

Fotó: Wikipedia

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2021. június 17. 03:36
Azt gondolom hogy a gyerekek megkörnyékezési lehetőségének elvesztése miatti libernyákolással a buzi lobbi és a haszonlesőik átlépték a vörös vonalat. A szülő felelőssége 18 éves koráig a gyermeke élete. Had döntse el a család hogy hogy nevelika gyermeket.. A homofóbiát üvöltőknek pedig csak annyit itt Magyarországon senki sem üldözi a melegeket azért mert melegek.. Senki sem gondolja azt hogy rosszabb ember mint aki nem meleg. Egy kérésünk van mi nem akarjuk hogy ti ne legyetek melegek.. De Ti se akarjátok ránk és családjainkra gyermekeinkre rá kényszeríteni hogy legyenek melegek.. Hagyjátok békén a gyermekeinket Hagyjátok békén a családjainkra.. Hagyjátok bennünket heteróként Élni!!!!
kitiltott
2021. június 17. 03:09
Soros papa jól megkeverte a szart a buzi fiacskája miatt.
kitiltott
2021. június 17. 03:07
Nehogy már ilyen liberális buzi niemandok mondják meg a magyar embereknek hogy kiket kell tisztelnünk. Nem ezért dolgoztunk a rendszerváltás óta hogy leszbiket és buzikat neveljenek a lányaink ól és fiainkból.. El a kezekkel 18 év alattiaktól. Mocskos a éra abnormális BTQ propagandisták..
kitiltott
2021. június 17. 03:01
Lassan ez már olyan szintű zsarolás lesz hogy nem lesz érdemes beleállni.. Ki kell lépni a picsába az EU ból. Az ellenzéknek azonnal vége lesz ha másnap is lesz még sárga villamos :) Mást sem tudnak mint az EU nál feljelentgetni meg keresztbe tenni.. Ki lépünk.. Kicsit osszehuzzuk magunkat de megmarad a gyermekeink előtt a becsületünk akiket így sikerült megvédeni az abnormális aberrált világtól.. Hajrá Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!