A britek halasztják az újranyitást

2021. június 16. 21:43

Nagy többséggel megszavazta a brit parlament az utolsó korlátozások feloldásának halasztását.

2021. június 16. 21:43
null

Nagy többséggel megszavazta szerdán a londoni alsóház a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt, még érvényben lévő utolsó néhány korlátozás feloldásának legfeljebb négyhetes elhalasztását.

Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a kormány az eredetileg tervezett jövő hétfői időpontról július 19-re halasztotta a korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt.

A képviselők többórás vita után 461-60 arányban hagyták jóvá szerda este a kormány halasztási indítványát. A kormányzó Konzervatív Párt alsóházi többségét sokszorosan meghaladó támogatás elsősorban annak az eredménye, hogy a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frakciója szinte egységesen megszavazta a halasztást.

A konzervatív frakció számos tagja ugyanakkor a kormány ellen voksolt, elsősorban azzal az érvvel, hogy másfél évnyi ismétlődő korlátozások után most már vissza kell adni az embereknek a szabadságjogaikat.

(MTI)

Címlapképen: Boris Johnson brit miniszterelnök

Kép forrása: JESSICA TAYLOR / AFP / UK PARLIAMENT

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. június 17. 08:41
Nem kockáztatják a lakosság biztonságát. Náluk nemcsak a beoltottak száma számít, mint egyetlen sikersztori.
hopika
2021. június 17. 01:51
teljes kontroll
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!