Az arab-izraeli konfliktust elemzi az Axióma főszerkesztője

2021. június 25. 21:47

Átfogó elemzést nyújt az Axióma főszerkesztője annak kapcsán, hogy új korszak kezdődött Izrael történetében a Netanjahu-korszak lezárultával.

2021. június 25. 21:47
null

„A Netanjahu-korszak végét, a gázai káoszt és Joe Biden Közel-Kelet politikáját látva újra aktuális elmesélnünk egy történetet. Egy történetet egy régi konfliktusról. Ennek a fájdalmas mesének az alapgondolatai:

– Van egy nemzet, ami közel 2ezer év után újra feltűnik a történelem színpadán, egészen pontosan a Szentföldön.
– Olyan, hogy palesztin állam, sosem létezett! A Szentföldön a zsidó monarchia óta független állam nem volt; megszálló hatalmak váltották egymást.
– Sokak által emlegetett kétállami megoldás már megvalósult, nincs szükség újabbra!

Hogy pontosan miért, az Axióma főszerkesztőjének videójából megtudod. Átfogó elemzés az izraeli-palesztin konflitusról – ahogy kértétek” – áll az Axióma új videójának beharangozójában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. június 26. 15:29
Úgy látom egyeseknek nagyon beakadt az arab-zsidó vircsaft. Én is kedvelem őket. Simán elásom az utólsót.
zöldalma
2021. június 26. 09:45
végre egy korrekt elemzés.ezt le kellene fordítani és a nyugati komcsik orra alá dörgölni. Churchill bár maga is keresztény cionista volt, de odaadta a mandátum 4/5-ét az araboknak(Jordánia) A 70 év alatt Izrael a 19. legfejlettebb gazdasággá vált megelőzve Kanadát UK-t, Japánt addig Jordánia még az első 100-ban sincs benne, pedig nagyjából egy szintről indultak, na ez az igazán beszédes.
Kücsük
2021. június 26. 09:08
Nagyon gáz. Attól, hogy egy nép egykor ott élt, abból nem következik, hogy most is joga lenne rá. A magyarok is éltek Etelközben, mégsincsenek területi igényeink Ukrajnával arrafelé. Tegyük hozzá, hogy egyáltalán nincs tisztázva, hogy van-e vérségi kontinuitás a jelenlegi zsidók és az ókori héberek között. Továbbá: a zsidók látványosan kiszorítják a palesztinokat saját életterükből. Innentől ez a narratíva nagyon fals, mert a kormánynak pont ezért van baja a migrációval: kiszorítja az őshonosokat a saját földjükről. Attól, hogy nincs államuk a palesztinoknak (amúgy volt, úgy hívták, hogy arab birodalom, később pedig a kalifátus, amelyet nagy barátaink a törökök tartottak fenn), attól még ők éltek azon a földön több ezer éve.
jóember
2021. június 26. 06:58
Hogy hogyan alakul a helyzet a közel keleten márcsak azért is érdekes számunkra, mert kb ugyan ez lesz itt Európában is néhány évtized múlva. Gondolok itt nem csak Izraelre, hanem Libanonra is. De az egész térség tekinthető úgy mint Európa jövőképe. Az erőből politizálás fenn tud tartani némi egyensúlyt, de ezt sokan bírálják, a demokratikus megközelítés meg ideológiai alapon kizárt, muszlimok nem is értik mi azt. A népesedési mutatók határozott jövőt mutatnak és annak az erőpolitizálás sem tudja útját állni hosszútávon. Úgyhogy egyre feszül a húr és egyszer el is fog pattanni, ez nem kétséges. Európa jövőjét ott láthatjuk hd-nál jobb minőségben, csak hátra kell dőlni és figyelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!