Videón üzent a Ryanair-gépről elhurcolt újságíró

2021. május 24. 22:35

A félperces felvételen Roman Protaszevics bűnösnek vallja magát.

2021. május 24. 22:35
null

Rövid videót tettek közzé hétfőn késő este a Ryanair járatáról elhurcolt belorusz ellenzéki aktivistáról több Twitter-csatornán is – írja a BBC. A félperces felvételen Roman Protaszevics azt mondja: jelenleg egy minszki fogdában van előzetes letartóztatásban, jól bánnak vele. A videóban a 26 éves ellenzéki újságíró – ellenzéki kommentárok szerint minden bizonnyal kényszer alatt – elismeri azokat a bűnöket, amelyekkel a minszki vezetés őt vádolja, például hogy részt vett a tavalyi „zavargások” szervezésében.

Prataszevicset a vasárnap tartóztatták le Minszkben, miután a Athén-Vilnius járatot bombariadóval és vadászgépekkel kényszerleszállásra kényszerítették. A gép földre kényszerítése példátlan lépés, ami éles reakciókat váltott ki Európában.

 

 

Nyitókép: YouTube

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2021. május 25. 14:59
"A vadászgéppel riogatás meg állami terrorizmus! Nem légtérsértés volt!" Nem ez az első eset, hogy vadászgépeket küldenek utasszállító ellen, hogy leszállásra kényszerítsék. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-19905247
Csigorin
2021. május 25. 09:10
Hehe, ez gyorsan ment :) hiaba, mostanaban mar csak ilyen "forradalmarokra" futja...
zuriktodor
2021. május 25. 07:44
nyilván eltérítenek egy gépet egy ártatlan, fiatal újságíró miatt. ez a fiú bizonyosan egy külföldi ügynök lehet, aki fehéroroszországban ügyködött. ilyen az, amikor elkapnak. vállalta, ez lett a vége.
Machiavelli
2021. május 25. 07:43
Ugyan nem akarom védeni Lukasenka rendszerét, de legyünk óvatosak a történtek megítélésével! Valószínűleg megvannak a bizonyítékai a fehérorosz elhárításnak arról, hogy a csávó tényleg részt vett a puccskísérletben. Senkit se hasson meg, hogy újságírónak van hazudva, valószínűleg külföldi titkosszolgálatoknak dolgozó kémről beszélünk, nem véletlenül használják előszeretettel az újságíró fedőtevékenységet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!