Szijjártó: Izrael a barátunk és szövetségesünk

2021. május 20. 17:26

Természetes, hogy melléjük állunk, amikor egy terrorszervezet rakétákkal lövi őket – mondta a külügyminiszter.

2021. május 20. 17:26
null

Szijjártó Péter az uniós külgazdasági és külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében nyilatkozott magyar újságíróknak. Mint ismert, az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán nem sikerült egységes álláspontot elfoglalni a tagállamoknak, mert Magyarország nem járul ehhez hozzá. Ezzel kapcsolatban a külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: Magyarország Izrael barátja és szövetségese.

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy ezek az uniós nyilatkozatok nem váltják be a hozzá fűzött reményeket, egy-egy ilyen deklaráció után nem javul a helyzet. A miniszter hozzátette: amikor valaki vétózik, akkor „nem valami európaiatlan dolgot tesz”, hanem az európai szerződésekben leírt jogával él.

 
Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. május 21. 13:47
Megjelent a legalja: @NDAP1945, @szeekely és @MayorAnna, jöttek tobzódni a nyilasocskák.
mucsay
2021. május 21. 10:39
van olyan hogy egyik fél mellé se kell odaállni. ha két nagycsalád egymásnak esik borsodban, akkor se szállunk be, mert a végén úgyis ellenünk fordul mindkettő
Robur
2021. május 20. 23:22
Magyar külügyi taktika: körberohanni és minden faszt leszopni.:-)
szeekely
2021. május 20. 23:17
"miután blokkoltuk ennek a határozatnak a kiadását, az izraeli fél ezt meg is köszönte nekünk" Epul a kibbutz Petykanak a megszallt teruleten, ahol oreg napjaira majd meghuzza magat, mondjuk a Trumpicsek faluja mellett. Ott elhet boldogoan, miutan Magyarorszagon kitelt a becsulete. Mink magyarok sose voltunk cionazikok. Nem is nagyon leszunk, a fidernyak elittol eltekintve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!