Sargentini számára Magyarország után a másik nagy ellenség: Izrael

2021. május 12. 21:06

A CIDI holland-zsidó szervezet elnöke „megdöbbentőnek” nevezte, hogy „holland képviselők egyoldalú szankciókat követelnek Izrael ellen, miközben a palesztin vezetők továbbra is erőszakra buzdítanak”.

2021. május 12. 21:06
null

A holland szocdem PvdA (Frans Timmermans pártja), a Zöld Baloldal (Judith Sargentini pártja) és a Szocialista Párt parlamenti kérdésekben követeltek lépéseket Izrael ellen – írja a CIDI holland-zsidó jogvédő szervezet oldala.

A Neokohn cikke szerint május 12-én, tehát a Jeruzsálem és Tel-Aviv elleni rakétatámadás után nyújtotta be közös parlamenti kérdését a holland alsóház számára a magyar származású Kati Piri (PvdA) és Tom van der Lee (Zöld Baloldal), illetve egy külön kérdésben Jasper van Dijk (Szocialista Párt).

A két kérdést Stef Blok liberális külügyminiszterhez intézték

A Szocialista Párt külügyi szóvivője szerint „az erőszak lényegében a palesztin területek folyamatos megszállásának eredménye”, és azt kérdezte Blok külügyminisztertől, hogy „egyetért-e ezzel a véleménnyel, mivel az erőszaknak azonnal véget kell vetni”. Van der Lee és Piri azt kérdezték, milyen lépéseket tervez tenni „hogy hozzájáruljon a helyzet csillapításához” – idézi a képviselőket a Neokohn.

A három párt utalt a Sejk Dzsarra-i arabok izraeli kilakoltatására, azt elfogadhatatlannak” nevezve.

A három politikus „annektálásról” beszélt az ügy kapcsán és lépéseket követelt Izrael ellen.

„Egyik politikus sem követelt viszont lépéseket a palesztin terrorcsoportok ellen, amelyek már több mint ezer rakétát lőttek ki Izraelre” írja a CIDI. A holland-zsidó szervezet elnöke egyúttal „megdöbbentőnek” nevezte, hogy „holland képviselők egyoldalú szankciókat követelnek Izrael ellen, miközben a palesztin vezetők továbbra is erőszakra buzdítanak.

Fotó: MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. május 22. 13:44
A kis zsidó mondja ezt?
formaegy
2021. május 22. 13:37
Te büdös Sargentini ringyó! Dugasd már meg magad Ujhelyivel ha ennyire kiéhezett vagy! A büdös pofádra Magyarország nevét ne vedd! Pffffffffff!
Tiszafa
2021. május 13. 10:01
Na erre még komolyan rá is faraghat ez a hülye liba. A MOSZAD nem szarozik... Ha valaki túl messzire megy és Izrael ellenségének minősítik, na annak nem sok van hátra a balesetig, ami majd érni fogja.
bagira
2021. május 13. 06:43
Visszatekintünk a bolsevikok kommunista zsidók voltak a legkegyetlenebbek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!