Nemzetközi imamaratont indít Ferenc pápa járvány végéért

2021. május 01. 11:55

Az imádságot minden nap a világ más és más pontján rendezik, s amely egészen május 31-ig tart.

2021. május 01. 11:55
null

Ferenc pápa személyesen indítja el az egy hónapig tartó imádságsorozatot. Az első nap az új koronavírus-járványtól sebzett emberiségért fohászkodik. Az egyházfő szombat este hat órakor a Szent Péter-bazilika egyik kevéssé ismert, oldalsó kápolnájában található Szűz Mária-ikonnál mond imádságot. A 7. századi szentképet segélynyújtó képessége miatt őrzik a bazilikában. Ferenc pápa egyik első intézkedése volt, hogy az ikont restauráltatta 2013-as pápává választása után.

A katolikus egyházfő megáldja azokat a rózsafüzéreket, amelyeket az imamaraton helyszínein használnak majd. A világ harminc Mária-kegyhelye csatlakozik a globális imához, amely minden nap más és más helyszínen folytatódik egészen május végéig. Az imát a vatikáni internetes oldalak minden este hat órakor közvetítik.

Szombaton a Vatikánnal egy időben az angliai Walsingham csatlakozik az imához. A nyolcszáz lakosú település évszázadokon át Mária-kegyhelyéről volt ismert. Vasárnap az ima Nigériában, hétfőn a lengyelországi Chestochowában, kedden Názáretben folytatódik, majd érinti Boszniát, Algériát, a Fülöp-szigeteket, Argentínát, Dél-Koreát, Indiát, Ausztráliát és több más helyszínt.

Minden nap másért imádkoznak, így az elhunytakért, az utolsó búcsútól megfosztott családtagokért, az egészségügyi dolgozókért, a szegényekért, a járvány miatt nehézségbe jutottakért, a pandémia végéért, a társadalmi és gazdasági élet újraindulásáért. Az imamaratonhoz mindenki, a helyszínektől távol is csatlakozhat saját otthonában, vagy ahol éppen lehetősége van rá. Május 31-én Ferenc pápa a vatikáni kertekben zárja az imát.

Az egyházfő a járvány első hullámának első hónapja végén, tavaly március 27-én mondott imát a betegekért és halottakért az akkor teljesen üres Szent Péter téren.

(MTI)

Nyitókép: Alberto Pizzoli / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. május 01. 16:48
"Ferenc pápa járvány" Hát olyan a hatása a pápai trón méltatlan bitorlójának, mint egy pusztító járvány.
VeJoLa
2021. május 01. 12:57
Ez jó jel! Valamit tudhat! Mint ahogy az se lehet véletlen, hogy nem a pandémia elején hirdette meg!
u.hu
2021. május 01. 12:24
Azt mondta Németh Sándor: tapossuk meg a járványt, a vírust. Köd meg köd, beszarás.
kizökkentidő
2021. május 01. 12:18
"Nemzetközi imamaratont indít Ferenc pápa járvány végéért " Olcsóbb megoldás ez, mint megtámogatni a kutatólaboratóriumokat a gyors és hatékony ellenanyag készítése érdekében. Megzsaroljuk a főnököt (Istent). Addig imádkozunk amíg megunja hallgatni a sok egy kaptafa alapján szajkózott imákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!