Madridban utcát neveztek el Puskás Ferencről

2021. május 26. 19:24

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Puskás Ferencről, az Aranycsapat és a Real Madrid legendás labdarúgójáról elnevezett utcát a spanyol fővárosban szerdán.

2021. május 26. 19:24
null

„Büszkék vagyunk Puskás Ferencre, mint a legismertebb magyarra, aki a pályafutását a nehézségekkel és kihívásokkal teli történelmi időszakban tette rendkívül sikeressé” – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kelet-madridi Vicálvaro kerületben tartott rövid ünnepségen, ahol Szöllősi Györggyel, a Puskás-ügyek nagykövetével közösen leplezték le a Puskás Ferenc nevét viselő utcatáblát.

Beszélt arról, hogy bár Puskás Öcsi 15 éve elhunyt, de még mindig emlékeznek rá világszerte, „méltatta a kor legjobb futballistájának teljesítményét”, és felidézte máig megdöntetlen rekordját: az elmúlt 60 évben senki nem tudott négy gólt rúgni az Európa-bajnokság vagy a Bajnokok Ligája döntőjében.

Puskás Ferencet a szívükben őrzik a spanyolok

A tárcavezető a spanyol és magyar nemzet közötti összekötő kapocsnak nevezte Puskás Ferencet, köszönetet mondott a spanyoloknak, a Real Madridnak és Madrid városának is, amiért méltó módon őrzik emlékét.

„Puskás Ferenc a Real Madrid történetének alapvető figurája, a Real Madrid legendáját lehetetlen lenne megérteni Puskás Ferenc nélkül. Puskás Ferenc rajta van a címerünkön, a pólónkon, az egyenruhánkon és mindig is a szívünkben őrizzük” – fogalmazott Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója.

Mint mondta, Puskás tagja volt egy felejthetetlen generációnak, amely hozzájárult ahhoz, hogy a Real Madrid mítosszá nője ki magát.


„Nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ezentúl egy olyan utcánk is van, amely örökre emlékezetessé teszi Puskás Ferenc alakját” – tette hozzá. Az ünnepségen részt vett Puskás Ferenc unokája és dédunokája is, valamint Amancio Amaro, a Real Madrid egykori csatára, aki 1962-től 1966-ig játszott együtt a Spanyolországban Pancho becenéven közismert magyar legendával. Puskás Ferenc az 1956-os forradalom leverése után került Spanyolországba, ahol 1958 és 1966 között játszott a királyi klubban.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. május 27. 17:24
Kláráról is fognak elnevezni Vadászpuskás utcát mely a Gumilövedék utcába torkollik, a Karácsony térnél.
nick89
2021. május 27. 09:52
Magyarországon meg több szobrot is emeltek Antall Józsefnek.
nick89
2021. május 27. 09:50
Magyarországon meg több szobrot is emeltek Antall Józsefnek.
quantum
2021. május 27. 07:31
Szép gesztus a madridiaktól, köszönjük! Puskás már életében legenda volt, nem hogy most!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!