Elliott Page a nemváltó műtétjéről: Megmentette az életemet

2021. május 01. 10:40

Örömkönnyek között beszélt transzneműségéről a színész.

2021. május 01. 10:40
null

A transznemű kanadai színész, Elliot Page interjút adott Oprah Winfrey-nek, amelyben elérzékenyülve beszélt arról, mit jelentett számára a nemváltó műtét, amelyen átesett.

Szeretném tudatni az emberekkel, hogy nem pusztán megváltoztatta a műtét az életemet, hanem meg is mentette. És ezzel nagyon sok ember így van”

mondta az interjúban, melyet az AP News szemlézett.

A színész az interjúban arról beszélt, felszabadító élmény volt, hogy „életében először végre jól éreztem magam a testemben”. Oprah azon kérdésére, hogy az átalakulás melyik része szerezte neki a legtöbb örömet, Page elsírta magát. A színész szerint tulajdonképpen azok a pillanatok okoznak örömet, amikor kijön a zuhanyzóból törülközővel a derekán, és a tükörben látott alakban végre felismeri saját magát, amikor egyszerűen csak felvesz egy pólót, vagy amikor képes megérinteni a saját mellkasát.

Elliott Page még 2020 decemberében coming outolt transzneműként. Page korábban, 2014-ben jelentette be, hogy leszbikus.

transzneműként. Page korábban, 2014-ben jelentette be, hogy leszbikus.

Geoff Robins / AFP 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Enoszuke
2021. május 03. 17:52
Kanadában van baj bőven. Állítólag a szülőket is kizárják a gyermek döntéséből, ha az nemváltást akar.
KN01
2021. május 03. 17:25
Arról soha nem hoznak példákat, hogy hány ember bánta meg....
Maddox
2021. május 02. 11:10
Majdnem rákerestem a neten, hogy vajon hogyan nézhet ki egy női szövetekből rekonstruált, hormonokkal növesztett pénisz, de aztán inkább nem. Félek, hogy egy életre szóló traumát jelentene.
borsika
2021. május 02. 07:14
Ha valakinek mentális zavarai vannak attól, hogy nem érzi jól magát a bőrében abban a testben, amelyik születése óta megadatott neki, hogy a fenébe tudna harmóniában létezni egy megcsonkított testben, amit meg kell szoknia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!