Megvan a kétharmad: az oroszok 67 százaléka támogatja Putyint

2021. május 27. 18:44

Március óta 63-ról 67 százalékra nőtt azoknak az oroszoknak az aránya, akik helyeslik, ahogy Vlagyimir Putyin elnök kormányozza az országot – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont csütörtökön megjelent közvélemény-kutatásából.

2021. május 27. 18:44
null

Mihail Misusztyin miniszterelnök teljesítményével a megkérdezettek 59 százaléka elégedett. Ez három százalékpontos növekedést jelent. Putyinnak január óta négy százalékponttal, 29-ről 33 százalékra emelkedett az úgynevezett bizalmi indexe is. Ezt a mutatót úgy állapítják meg, hogy arra kérdeznek rá, a válaszadó melyik politikusban bízik meg a legjobban.

Putyint Szergej Sojgu védelmi miniszter követi 12 és Mihail Misusztyin 11 százalékkal. Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője és Vlagyimir Zsirinovszkij, a nacionalista Liberális Demokrata Párt vezetője egyaránt 10 százalékon áll. 

Navalnij nem népszerű az oroszok körében

Az elítélt ellenzéki politikus,

Alekszej Navalnij bizalmi indexe az elmúlt négy hónap alatt 5-ről 2 százalékra, a tavaly júliusi szintre esett vissza.

Az elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy az ingadozás belül van a statisztikai hibahatáron. A Levada felmérése május 20-26. között készült egy 1620 fős, a 85-ből 50 régióra kiterjedő reprezentatív mintán.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Sergei Guneyev

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2021. május 28. 13:15
Csak egy adalék... arról, hogy Putyin nem kap idegösszeomlást, ha fenyegetik, vagy embargózzák, vagy megpróbálják kirekeszteni... Az oroszok együttműködnek kínával a legfejlettebb katonai technológiák terén is... !! Szóval európából ez mi a retekért nem látszik..? Nincsenek épelméjű EU politikusok, csak megvett birodalmi majmok? Európának nem szabadott volna ellökni az oroszokat... Most meg rinyálni, és próbálkozni visszalapátolni a szart a lóba...
Ma is bukik a Zorbán...
2021. május 28. 10:52
Bidé megsegítette Putyint... Minél jobban vergődnek a bolsevisták, abból annál inkább profitál Putyin hála istennek. Hiába hazudoznak, gyűlölködnek, mérgeznek az internáci bűnözők, mert az csak erősíti az antibolsevista ellenállást Oroszországban. Nincs prájd, gender, bevándoroltatás... Amíg Oroszország nem dől be a bolsevista mocsoknak, addig Európának van esélye.
geyza1947
2021. május 28. 10:42
Mekkora meglepetés !
jenggot
2021. május 27. 23:26
Szegényt, már elkéne engednie az orosz elittnek, még nem késő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!