Joe Biden három hónapon belül tudni akarja honnan ered a koronavírus

2021. május 26. 22:26

A Wall Street Journal három napja írta meg, miszerint a Vuhani víruslabor számos alkalmazottját már a járvány kitörése előtt hónapokkal a betegség tüneteivel ápolták egy kínai kórházban. Joe Biden válaszokat akar.

2021. május 26. 22:26
null

A kínai Wuhani Virológiai Intézet (WIV) három kutatója 2019 novemberében, tehát egy hónappal azelőtt, hogy Kína bejelentette volna a COVID-19 első eseteit, kórházi ellátást igényelt – jelentette vasárnap a Wall Street Journal egy amerikai hírszerzési jelentésre hivatkozva.

Egy hónappal korábban bukkant fel a betegség a hivatalosnál

Az újság szerint a korábban nyilvánosságra nem hozott jelentés, amely friss részleteket is tartalmaz az érintett kutatók számáról, betegségük idejéről és kórházi látogatásaikról, komoly érvet szolgáltat arra, hogy szélesebb körű vizsgálatot folytassanak arról, hogy a COVID-19 vírus laboratóriumi körülmények között jött-e létre. A hónap közepén egy dokumentum, mely Ausztráliában került napvilágra, már felborzolta a kedélyeket a téma kapcsán, mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt. 

A COVID-19 néven ismert betegség első eseteiről 2019 decemberének végén számoltak be a közép-kínai városban, Wuhanban, ahol egy koronavírus-kutatásra szakosodott katonai laboratórium is található.

A kínai tudósok és tisztviselők következetesen elutasították a laboratóriumi szökevény-vírus hipotézisét, mondván, hogy a SARS-CoV-2 más régiókban is keringett, mielőtt elérte volna Wuhant, és akár importált fagyasztott élelmiszerek szállítása vagy vadon élő állatok kereskedelme révén, egy másik országból is bejuthatott Kínába. Donald Trump korábbi elnököt mostani utóda a kampányban többszöt is bírátla, a „vírusszökevény-összeesküvés” terjesztése miatt. 

Kína szerint Amerika nyomásgyakorlásának eszköze a „vírus-konteó”

Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt mondta, hogy „teljesen valótlan”,miszerint a WIV három alkalmazottja megbetegedett volna.

A Wall Street Journal cikke mindenesetre az Egészségügyi Világszervezet döntéshozó testülete azon ülésének előestéjén jelent meg, amely várhatóan megvitatja a COVID-19 eredetével kapcsolatos vizsgálat következő szakaszát. A szervezet elnöke márciusban úgy nyilatkozott: nem zárható ki teljes bizonyossággal a „szökevény-vírus teória sem” annak ellenére, hogy már többször is megcáfolták azt.

Joe Biden utasítást adott a titkosszolgálatnak

A cikk megjelenése után végül Joe Biden 90 napos ultimátumot adott a titkosszolgálatnak, hogy adjon megbízható és konkrét válaszokat a koronavírus eredetével kapcsolatban – írta meg szerdán a The New York Times. Az elnök felkérte a hírszerző ügynökségeket, hogy „kettőzzék meg az erőfeszítéseiket, hogy kiderüljön, honnan ered a koronavírus”. Azt mondta: „két forgatókönyv valószínű, az egyik valószínűbb, mint a másik, de mindkettőről kicsi vagy közepes a meggyőződése a hírszerzésnek” – írta a The New York Times.

A lap szerint a vizsgálatba amerikai laborokat is bevonnak, és Kínától is igyekeznek adatokat gyűjteni. Az egyesült államok járványügyi főorvosa, Anthony Fauci, néhány hete mindenestre azt mondta, hogy „nincs meggyőződve arról, hogy a Covid-19-et okozó SARS-CoV-2 koronavírus természetesen fejlődött ki”, és felszólított a vírus eredetének újabb kivizsgálására. 

Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2021. május 27. 20:17
helyesen: a Bidennel bábozó csapat három nap múlva rámutat valakire...
Korrupt Kornél
2021. május 27. 14:43
tőletek bide! Ne gondolkodj szankciókon, ti kezdtétek el terjeszteni.
bagira
2021. május 27. 12:19
Ismét újabb mutánsról rebegtek , az emberi test kész vegyi katlan lesz.
Tatulus
2021. május 27. 11:51
Amit Bidenről gondolok, illetlenség. Viszont valahogy úgy néz ki, Kínára akarják kenni az egészet - vélhetően kártérítési igény formájában, ami akár több billió dollár is lehetne. Amerika valahogy így szeretné ledolgozni az államadósságát! Tehát csakis olyan vizsgálati eredmény születhet, ami Kína bűnösségét "tudományosan" bizonyítja! Ismerve a CIA és társai technikáját és gátlástalanságát csodálkoznék más eredményen! Biden agyában talán még egy büntető háború is megfordul, most még Kína nem legyőzhetetlen, de 1-2 évtized és az USA másodrendű hatalom lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!