Muszlim többségű országokban nem értékesíti az IKEA a szivárványos szatyrot

2021. május 21. 16:26

2019 óta több mint 26 országban értékesítették a szivárványos táskákat, pedig a cég közel 60 országban van jelen.

2021. május 21. 16:26
null

Mint arról mi is beszámoltunk, az IKEA szivárványos táskákkal és hangszórókkal, illetve berendezett szobákkal készült a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi nap (május 17.) alkalmából. „Az IKEA mindig kiállt az emberek többségéért abban az értelemben is, hogy elutasítjuk a diszkriminációt.

Azt akarjuk, hogy minden szexuális irányultságú és nemi identitású ember otthon érezze magát, nemcsak az IKEA-ban, hanem mindenütt”

– olvasható a cég állásfoglalásában.

Mivel az IKEA 26 országban árusítja a táskákat, de közel 60 államban van jelen, ezért a Vasárnap.hu megkérdezte az áruházat, melyik országokban lehet LMBTQ-táskát vásárolni. A cég válaszban közölte:

nincs rálátásuk más országok IKEA áruházaira, így nem tudják megmondani, hol lehet kapni, és hol nem.

A lap azonban rákeresett, mely térségben árusítják a szivárványos termékeket, s mint kiderült, az LMBTQ-szatyrokat Oroszországban és az olyan muszlim többségű országokban, mint Szaúd-Arábia, Bahrein és Indonézia, nem árusítják.

Nyitókép: ikea.com

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. május 24. 11:06
jaj mééé nem? mit tud a kaka ea a muszlim országokról? osszák meg velünk is, ne haljunk meg bután.... ott ne győzzön a fejlődés? mmééé nem? szegények sírnak.
tevevanegypupu
2021. május 23. 06:45
Nem? Ejnye..háát a muzulmánországokban a melegek jogai nem számítanak? Pedig ottlehetne ám küzdeni érte.. érdekes, a zöldek, meg az lmbtq ott valahogy olyan csendben van..Pedig micsoda nagy szám lenne Riadban kiállni érte..ajánlanám a Momentumnak..de Gyurcsánynak és a DK-nak is..itthon kiabálnak csak a tökéletes biztonságban..
Lenyeg Telen
2021. május 22. 22:32
Papírkutyák...
Flagellator1974
2021. május 22. 21:30
Szar egy cég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!