Hatalmas bajban a kriptovaluták: bezuhant a Bitcoin

2021. május 19. 21:57

Kínában megtiltották a pénzintézeteknek, hogy kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak az ügyfeleknek, ezért bezuhant a Bitcoin.

2021. május 19. 21:57
null

„A kora délutáni órákban még inkább felgyorsult az esés, két számjegyű mínuszokat láthattunk mind a bitcoin, az ethereum és a dogecoin jegyzéseinél is. A mai piaci pánik csúcspontján több mint ezer milliárd dollárral csökkent a kriptoeszközök teljes piaci értéke” – írta meg a Portfólió. 

A bitcoin árfolyama a napon belüli mélypontról már újra 40 ezer dollár fölé ugrott, vagyis több mint 20 százalékot emelkedett, azóta viszont újra az eladók uralják a piacot, és 39 ezer dollár alá esett a kurzus – írta meg a lap. 

A Fekete Csütörtök óta nem volt ekkora esés

Számos esemény járult hozzá, hogy kicsúszott a talaj a kriptovaluták lába alól, a kínai rendelkezésen túl a rendőrség az utóbbi idők legnagyobb tőzsdei ellenőrzését folytatja Dél-Koreában. Az esésben a Bitcoin bányászok is ludasok, akik szokatlanul nagy mennyiségű kriptovalutát küldtek ki a tőzsdékre, még azelőtt, hogy a piac irányt váltott volna – írta meg az Etoro. A lap ugyanakkor kiemeli, hogy ezen a piacon nem egyedülállóak a drámai kilengések, így a helyzet akár heteken belül is normalizálódhat. 

Fotó: MTI/EPA/Kim Csul Szo

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. május 20. 19:55
Bányássz, b+. Ha lopod az áramot, megéri. Szent Gréta eleresztett valaha egy vicsort ez ellen?
goldchester
2021. május 20. 19:33
Nem értitek, itt nem arról van szó, hogy az arany vagy a kriptó pénz a jobb. A cikk címe: Hatalmas bajban a kriptovaluták: bezuhant a Bitcoin - na most ez nem igaz! Nincs semmiféle bajban egy kriptovaluta sem. A cikk írója tájékozatlan, vagy megrendelésre írta. A kínai kripto-tőzsdék működnek, senki sem tiltott be semmit. A hír a fakenews kategóriába tartozik. Marhaság! A kripto világban az természetes, hogy időnként akár több ezer dolláros süllyedést, vagy emelkedést produkáljon. Egy éve a bitcoin árfolyama 10 ezer dollár körül mozgott. Innen pumpálták föl 62 ezer maximumig. Most 39 ezer körül jár dollárban. Akkor mi van? Ki van bajban? Max aki 62 ezernél vett Bitkoint.
A ráció prófétája
2021. május 20. 13:01
Ez pont olyan, mint a piramisjáték. Csak azok nyernek rajta nagyot, akik az elején beszálltak, a legvége pedig csak bukik rajta.
józan paraszti ész
2021. május 20. 12:19
Valkai mondja már meg nekem, hogy hol ebédelhetek meg a bitcoint-ért: Mert ha sehol, akkor szart sem ér. Csak a hülyék aranya. Mondjuk azok kifogyhatatlanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!