Elpusztult Európa legöregebb hím zsiráfja

2021. május 16. 16:13

A Bécsi Állatkert egykori lakója nagyon magas kort ért meg.

2021. május 16. 16:13
null

Elpusztult Európa legöregebb hím zsiráfja, Kimbar a Bécsi Állatkertben. Az állatkert szombaton számolt be a matuzsálemi életkorú, csaknem 28 éves zsiráf haláláról. Mint írták: Kimbar súlyos ízületi fájdalmaktól szenvedett, amit nem tudtak már gyógyszerekkel enyhíteni, ezért elaltatták, hogy ne kelljen tovább szenvednie. 

A zsiráfok, különösen a hímek ritkán élnek 20 évnél tovább.

Lehetett rá számítani, hogy hamarosan elérkezik Kimba ideje is, ennek ellenére az állatkertet nagyon elszomorította Kimba halála - mondta el Johanna Bukovsky, az állatkert szóvivője. Kimbar 1993-ban született egy hollandiai állatkertben, és kétévesen került a Bécsi Állatkertbe egy tenyésztési program részeként.

Borítókép: illusztráció, Pixabay

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. május 17. 10:52
Le kell aszfaltozni, mint a macskát.
balbako_
2021. május 17. 08:55
Micsoda megkülönböztetés az, hogy hím zsiráf! Ez már a fejlett nyugaton nem megengedett sőt tiltott. És hátha nősténynek érezte magát vagy ki tudja miféle gendernek?
Peppa
2021. május 16. 23:17
Nana, vigyázzunk a megbélyegzéssel! Honnan tudhatja bárki is, hogy nem nősténynek gondolta magát szegény? Álljunk ki a zsiráfok LMBTQIA jogaiért és tegyük ingyenessé számukra a nemváltó műtéteket!
Akitlosz
2021. május 16. 20:11
Fájt a térde? Így van ezzel szinte mindenki bizonyos kor felett. Ennyi már elég a megöléséhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!