Újabb vádakat fogalmaztak meg Alekszej Navalnijjal szemben

2021. május 25. 14:19

Az ellenzéki orosz politikus ironikus hangvételű posztban számolt be a történtekről.

2021. május 25. 14:19
null

Az alapítványának szánt adományok ellopása, egy bíró sértegetése, valamint amiatt indult új vizsgálat Alekszej Navalnij ellen, mert arra ösztönözte az oroszokat, hogy ne teljesítsék „állampolgári kötelességeiket” – jelentette be Alekszej Navalnij kedden Instagramon.

„Valaki a börtönben a javulás útjára lép, én pedig nyilván lefelé gurulok. Nap mint nap egyre megrögzöttebb bűnöző vagyok. Tegnap reggel értem jött az őr, elvitt egy szobába, ahol egy szamovár volt! Nem viccelek. És teáscsészék. A szamovár mellett az Oroszországi Nyomozó Bizottság Főnyomozó Osztálya különösen fontos ügyeik nyomozója volt a szobában.

Tájékoztatott arról, hogy három új, különösen fontos esetet is vizsgálnak, melyekkel 21 nyomozó foglalkozik a legmagasabb szinten. Az elkövető mindhárom büntetőügyben Alekszej Anatoljevics Navalnij. Először is, a nyomozók szerint elloptam az összes adományt, amelyet az FBK-nak küldtek. Semmilyen bizonyíték nincs, csak annyit írnak hogy »elrabolták«. Ez minden. 

Másodszor, eljárást indítottak ellenem a nagyon egzotikus 239. cikk alapján: »Egy nonprofit szervezetet hozott létre, amely sérti az állampolgárok személyiségi jogait«. A nyomozók azzal vádolnak, hogy »arra bíztattam az állampolgárokat, hogy tagadják meg polgári kötelességeik teljesítését«. Az állásfoglalás az elsőhoz hasonolóan3 darab papíron áll, és a bizonyítékokból kiderül, hogy engedély nélkül publikáltam a »Putyin palotája« című filmet. Ha ha ha!

A harmadik bűncselekményem, amelyet a legfelsőbb nyomozó hatóság vizsgál,  Akimova bírónő sértegetése. Ő ugyanaz a néni, aki a »veteránok megsértésének« koholt ügyét is vezette, és amely az ország összes ügyvédjét meghökkentette. Azt sem határozzák meg pontosan, hogy miként sértettem meg őt. Csupán: »Navalny sértegetett – íme egy újabb büntetőügy neki.«

Tehát ne gondold, hogy csak a cellámban ülök és a teám szürcsölgetem. Erőteljes bűnszövetkezetem mindeközben növekszik. Egyre több bűncselekményt követek el. Egyre több nyomozó foglalkozik velem, és nem olyan hülyeségekkel, mint gyilkosságok, rablások és emberrablások. Úgy gondoltuk, hogy ezért van szükség a Fő Nyomozó Osztályra és annak nyomozóira »a különösen fontos esetekben«. Általában véve az alvilág zseniális bábosa vagyok. Navariarty professzor

Fotó: MTI/AP/Ivan Petrov

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. május 25. 20:12
A Navalníj-ügyrõl röviden: https://egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT106_2021-02-18.shtml#navalnij
Google
2021. május 25. 15:57
Orbant is mindenfele rablassal vadoljak, aztan nem sir a szaja a kozossegi portalokon. Neked még nem mondta a Kamugery, hogy az a legeny, aki allja, nem az, aki adja?
szürkeSzarvas
2021. május 25. 15:40
Vicces 1 zsidó. Mint provokátor-rendesen ki van képezve. :)
sagirdilsiz
2021. május 25. 15:36
Szóval van internet az orosz börtönben, nem kell szegénynek tüntetnie, mint Chelsea Elizabeth Manning (született Bradley Edward Manning) -nek a Fort Leavenworth-i börtönben a reggeli tornájáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!