A mianmari szépségkirálynő a Miss Universe döntőjében a katonai junta ellen beszélt

2021. május 17. 12:34

Mianmarban folyamatosak a tüntetések.

2021. május 17. 12:34
null

A hétvégén tartották Floridában a Miss Universe szépségverseny döntőjét, írja a 444 a Reuters beszámolója alapján. A mianmari versenyző, Thuzar Wint Lwin egy videóüzenetben azt mondta: „Haldokolnak az embereink, a katonaság sorra lövi le őket. Szeretnék mindenkit arra kérni, hogy beszéljen Mianmarról. Miss Universe-ként a puccs óta én is annyiszor szólalok fel, ahányszor csak tudok.”

„Imádkozz Mianmarért”

A portál hozzátette: Thuzar Wint Lwin egyik annak a több tucat mianmari hírességnek, akik hangot adtak nemtetszésüknek, amiért a mianmari hadsereg február 1-jén, a választások utáni új parlament megalakulása előtt pár órával átvette a hatalmat. Azt írják, azóta gyakorlatilag folyamatosan tüntetnek az országban. Hangsúlyozták: jogvédők szerint a hadsereg legalább 790 tiltakozót megölt, és őrizetbe vettek több mint ötezer embert – köztük hírességeket is –, akik a puccs ellen tüntettek.

A katonai junta szóvivője egyelőre nem kommentálta a mianmari szépségkirálynő üzenetét.

Thuzar Wint Lwin megnyerte a legjobb nemzeti viseletnek járó díjat. Amikor ezt a ruhát viselte, a színpadon egy „Imádkozz Mianmarért” feliratú táblát tartott a kezében. A Miss Universe döntőjét végül a mexikói Andrea Meza nyerte.

Fotó: AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nippur
2021. május 18. 08:11
Még egy kurva a világbékéért...
civis72
2021. május 18. 00:21
zöldkártyáért bármit
Aerion
2021. május 17. 21:36
A mianmari katonai diktatúra miatt sírtok? Igen? Tényleg? És aki emiatt sír, az vajon mennyire sírna, ha a magyar királyok szobrait döntenék a porba a társadalmi haladás és demokrácia érdekében? Mint az egyesült állatokban Lincoln, Grant és Washington elnökét. Ha szabad kérdeznem. És akkor is, ha nem szabad.
Somaa
2021. május 17. 21:12
Naponta zajlanak tömeggyilkosságok ott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!