A „kvótafekete” szó miatt kirúgták Jens Lehmannt a Hertha felügyelőbizottságából

2021. május 05. 12:30

Az egykori kapus véletlenül elküldött egy üzenetet a színes bőrű Dennis Aogónak. Nem kellett volna.

2021. május 05. 12:30
null

Az egyesület befektetőjének, Lars Windhorstnak az egyik szóvivője szerdán közölte, hogy a Windhorst által irányított cég felbontotta az 51 éves szakemberrel kötött tanácsadói szerződést, ezzel Lehmann a Herthánál elfoglalt pozíciójából is távozott. A 61-szeres válogatott ex-futballista egy évvel ezelőtt Jürgen Klinsmann helyére érkezett Windhorst cégéhez, és ezzel a berlini klub felügyelő bizottságába.   

Rossz számra küldött üzenet

Az ügy előzménye, hogy a Sky televízió szakértőjeként dolgozó, 12-szeres német válogatott Dennis Aogo az Instagramon megosztott egy Whatsapp-üzenetet, amelyben Lehmann Aogóra utalva azt írta:

Az üzenetet Lehmann vélhetően nem Aogo-nak tervezte elküldeni, ahogy erre a műsorban maga Aogo is utalt. Lehmann később a Twitteren bocsánatot kért az üzenet miatt, de a helyzetén ez már nem változtatott.   

„A Hertha BSC távol tartja magát a rasszizmus minden formájától, az ilyen kijelentések pedig egyáltalán nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyekért klubunk kiáll és aktívan kampányol” – kommentálta a történteket Werner Gegenbauer, a Hertha elnöke.    A Dárdai Pál vezetőedző által irányított Hertha BSC a Bundesligában a kiesés elkerüléséért küzd.

Ez rövid időn belül a második hasonló botrány a berlini klub környékén: április elején a Hertha Petry Zsoltot, a magyar kapusedzőt rúgta ki, mert olyan interjú jelent meg vele, melyben Petry a klub hivatalos álláspontjától eltérő véleményt fogalmazott meg.

(MTI, Kicker)

Kép forrása: Jens Lehmann hivatalos Facebook-oldala

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik