Zöld temetése lesz Fülöp hercegnek: gyapjúkoporsóban fog nyugodni

2021. április 13. 12:02

Fülöp herceget egy hibrid autóval viszik végső nyughelyére, és gyapjú koporsóban fog nyugodni „zöld szellemisége” jegyében.

2021. április 13. 12:02
null

Fülöp herceget egy hibrid autóval viszik végső nyughelyére, és gyapjú koporsóban fog nyugodni „zöld szellemisége” jegyében. A testét szállító Land Rover jármű tervezésében is részt vett.  

Április 9-én, pénteken jelentették be, hogy Fülöp herceg 99 évesen „békésen” elhunyt a windsori kastélyban. Edinburgh hercegét néhány héttel korábban küldték haza a kórházból, miután műtéten eset át egy már fennálló kardiológiai problémája miatt. A herceg temetését április 17-én, szombaton 15 órakor tartják a windsori Szent György-kápolnában, de a koronavírus miatti korlátozások okán csak 30 vendég vehet részt élőben a szertartáson, melyet a televízió fog közvetíteni az alattvalók számára. 

A kormány megerősítette, hogy a herceg temetési istentiszteletét ravatala mellett celebrálják a Windsori kastélyban, de ez az esemény nem lesz nyilvános.

A királyi herceg tisztelőit arra kérik, hogy kegyeletük jeleként az „online részvét könyvét” írják alá.

A temetés további részleteiről a The Sun számolt be, így arról is, hogy

Annak a Land Rover márkájú hibrid elektromos járműnek a tervezésében, amely a herceg koporsóját a windsori kastély területén keresztül a kápolnába szállítja, maga Fülöp herceg is részt vett 2005-ben. A módosított Defender 130 járművet kifejezetten koporsó hordozására tervezték.

Egy másik környezetbarát elem,

hogy a palota azt fontolja, hogy gyapjúból készült koporsóban helyezi örök nyugalomra a herceg testét. 

A gyapjúkoporsók kizárólag olyan anyagokból készülnek, amelyek biológiailag könnyen lebomolnak, és amelyeket erős, újrahasznosított kartonnal erősítenek meg. Belsejükben organikus pamut van, a széleik pedig jutával kialakítottak. A királyi család barátságot ápol egy nyugat-yorkshire-i székhelyű, gyapjúkoporsókat gyártó céggel, az AW Hainsworth-szal, amely katonai egyenruhát is készített a herceg unokáinak, Vilmos és Harry hercegnek, amelyeket esküvőjükön viseltek.

2010-ben Károly herceg a Clarence-házban elmondott beszédében így fogalmazott: „Felfedeztem egy olyan céget, amely gyapjú koporsót készít – olyan koporsókat, hölgyeim és uraim, amelyekért meghalnának”.  A temetésre a nemzeti gyász nyolcadik napján kerül sor, amely a herceg halálának bejelentésének napján kezdődött Nagy-Britanniában. A ceremónia április 17-én 15 órakor kezdődik és a televízióban lesz látható. Kezdetekor országszerte egyperces néma csendet tartanak.

Fotó: https://www.awhainsworth.co.uk/

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 15. 23:37
"Fülöp herceget egy hibrid autóval viszik végső nyughelyére, és gyapjú koporsóban fog nyugodni „zöld szellemisége” jegyében." Ezt a rongyrázást!
afterall33
2021. április 15. 14:18
A "Madarak és fák napján" kéne eltemetni. Úgy néz ki, hogy így is gyomtalanul eltűnik.
Kanmacska
2021. április 14. 19:55
A brit királyi család is faszok gyülekezete. Gyapjúkoporsó és hibrid hullaszállító. Hát, bazmeg!
nempolitizálok
2021. április 14. 13:31
Szerintem tegyék mellé Grétát is és akkor tényleg senki sem köthet bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!