Vírustagadók sugároztak a német állami rádióadó frekvenciáján

2021. április 02. 11:10

Megszakadt az adás, és 45 másodpercig a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket lehetett hallani.

2021. április 02. 11:10
null

Koronavírus-tagadók ideiglenesen kisajátították a WDR német állami rádióadó frekvenciáját Münster környékén, hogy eljuttathassák üzeneteiket a lakossághoz – számolt be a dpa német hírügynökség pénteken. A hasonló ügyekben illetékes Szövetségi Hálózati Ügynökséget az ahausi rendőrség értesítette az incidensről, amelynek kivizsgálása megkezdődött.

Egy nő beszámolt róla, hogy autójában hallgatta a WDR egyik műsorát, amikor megszakadt az adás, és 45 másodpercig a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket lehetett hallani, amelyek hasonlítottak az úgynevezett Querdenken mozgalom nézőpontjához.

A Querdenken egy lazán szerveződő mozgalom Németországban, amelynek tagjai tagadják a koronavírus létét vagy a járvány súlyosságát,

azzal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket terjesztenek, oltásellenesek, és az elmúlt időszakban többször tüntettek a járványügyi korlátozások ellen. A WDR rádióadó csütörtökön megerősítette az értesülést, és elmondta, hogy frekvenciáját támadás érte. Március eleje óta több hasonló zavarról érkezett hír.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség szerint egy kalózrádióadó illegálisan használta a WDR frekvenciáját. A szervezet szakértői úgy vélik: a megszakítások rövidsége arra utal, hogy nem túl erős az adás, és változó helyszínről sugározzák. Az ügynökség aláhúzta: a rádiófrekvenciák engedély nélküli használata súlyos pénzbírsággal büntethető.

(MTI)

Fotónk illusztráció: 1955-ben forgalomba hozott Terta T331 típusú rádiókészülék. MTI Fotó: Manek Attila

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. április 03. 20:23
Nem kéne a ződveres német mainstream torzító baromságait átvenni. A mozgalom résztvevői NEM A VÍRUST TAGADJÁK, hanem a magyarnál sokkal önkényesebb, csapongóbb, és főleg radikálisabb megszorító intézkedések ellen tiltakoznak, melyeket aránytalannak, hatástalannak, és károsabbnak ítélnek, mint a járványt magát.
Szerintem
2021. április 02. 20:19
"Az ügynökség aláhúzta: a rádiófrekvenciák engedély nélküli használata súlyos pénzbírsággal büntethető." Kalózsugárzó Klubrádió? Hmmm... ?
Tiszafa
2021. április 02. 15:22
Kíváncsi vagyok, hogy a Deutsche Welle ezt mikor keni majd az Orbánra?
Memhölczer
2021. április 02. 13:23
nem, ne legyen félreértés ez ugyanaz a taktika, amit itthon alkalmaznak nyomatják az ellenpropagandát, s ha kalózmódra, csak nagyobb figyelmet kelt a lényeg az, legyen nagyobb a bizonytalanság, alacsonyabb a beoltottság, a gazdaság és a politika kaotikus, amiben jól lehet majd halászni, Európát pedig végképp víz alá nyomni erről szól ez az egész ezt a forgatókönyvet követi itthon az "ellenzék"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!