Ukrán vezérkari főnök: Az ukrán hadsereg Európa valódi védőpajzsává vált az utóbbi években

2021. április 06. 12:33

Ruszlan Homcsak vezérezredes, hadsereg-főparancsnok szerint Ukrajna tevékenyen hozzájárul az euroatlanti biztonság erősítéséhez.

2021. április 06. 12:33
null

Ruszlan Homcsak a NATO megalakulása 72. évfordulója alkalmából kiadott nyilatkozatában beszélt arról, hogy 2014 februárjában a második világháború után először sértették meg a nemzetközileg elismert határokat, amikor Oroszország ideiglenesen megszállta és erőszakkal próbálta annektálni Krímet és Szevasztopolt, megszállta egy szuverén állam területét, és véres háborút indított. Ez nemcsak egyesítette az ukránokat az alattomos megszállókkal szembeni ellenállásban, „hanem meggyőzte őket a NATO-ba történő belépés szükségességéről”idézi a vezérezredest a Kárpátinfo.net.

Homcsak szerint ma az ukrán Fegyveres Erők tevékenyen együttműködnek a NATO-val a védelmi reform minden területén. Az együttműködés fő irányai a katonai párbeszéd erősítése stratégiai szinten, együttműködés a Fekete-tengeri régióban, a csapatok felkészítésére irányuló kollektív intézkedések, beleértve a NATO-hadgyakorlatokon való részvételt, információcserét és a soknemzetiségű NATO-irányításban való részvételt.

„Országunk belépése a NATO-ba nemcsak Ukrajnát erősíti meg, hanem az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét (NATO) is.

– zárta nyilatkozatát Ruszlan Homcsak.

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka kifejtette, hogy március 30-i adatok szerint jelenleg az orosz-ukrán határ mentén, valamint a Donyec-medencei ideiglenesen megszállt területeken és az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krímben 28 orosz taktikai zászlóalj tartózkodik. Ukrán értesülés szerint a Krímbe hamarosan még akár 25 hasonló zászlóalj érkezése várható, ami már – szavai szerint – összességében komoly veszélyt jelent az ukrán állam biztonságára.

Nyitókép: Genya Szavilov / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. április 14. 07:57
"Az ukrán Fegyveres Erők az utóbbi évek során Európa valódi védőpajzsává váltak..." Egy nagy büdös frászt! Éppen Ukrajna aki az amerikai terroristákkal egy háborút indít el Európában! Mocskos tömeggyilkosok!
barany
2021. április 08. 18:19
Nem kérünk ebből a "védőpajzsból" ott, ahol a magyar kisebbség hátrányos megkülönböztetést szenved.
Paskai
2021. április 07. 18:27
Van valakinek reális infója arról, hogy mennyi most az ukrán átllagbér?
Korrupt Kornél
2021. április 06. 14:08
öreg vezérezredes idióta vagy! De nagyon. Ráadásul a vírussal gyilkoltatod a népet te is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!