Elküldik a Szuperliga létrehozásában résztvevő klubok vezetőit a Premier League bizottságaiból

2021. április 22. 11:19

A Premier League irányítói felszólították az Európai Szuperligába (ESL) jelentkezett hat futballklub vezetőit, hogy távozzanak az angol bajnokság bizottságaiból.

2021. április 22. 11:19
null

A Sky Sport csatorna csütörtöki értesülése szerint Richard Masters PL-ügyvezető közölte az Arsenal, a Manchester United, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City képviselőivel, hogy szabadítsák fel pozícióikat a Premier League munkacsoportjaiban.

Ellenkező esetben azt kockáztatják, hogy „erővel elmozdítják” őket.    

A hatodik ESL-ben érintett klub, a Tottenham Hotspur nem működik közre a PL bizottságaiban.    

A Chelsea részéről Bruce Buck elnök, az Arsenaltól Vinai Venkatesham vezérigazgató, a Manchester Citytől Ferran Soriano vezérigazgató, a Manchester Unitedtől Ed Woodward ügyvezető alelnök, a Liverpooltól pedig Tom Werner elnök tölt be – egyelőre – fontos tisztségeket az angol bajnokságot irányító szervezetben.    

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet a legfelsőbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta.    

Ezek hatására kedden a Manchester City visszalépett a szerepléstől, majd másnap a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Ugyancsak szerdán gondolta meg magát az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan is, a Juventus pedig ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte.

Az alapítóklubok közül így már csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott az álláspontján

a Szuperligát illetően.

Nyitókép: Zac Goodwin – MTI

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2021. április 22. 14:54
Fc Barsza meg Reál csináljon egy el classico ligát ahol hetente egymással játszhatnak. Mindig dobogós helyen végezhetnének!
Gullwing
2021. április 22. 13:38
Nincs is szükség Arsenal, a Manchester United, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City-re jőjjön hejettük a BRIGHTON, BURNLEY, FULHAM, WEST BROMWICH, SHEFFIELD UNITED.
Vakfolt
2021. április 22. 12:55
Ez mi amúgy, valami blmes faszkodás megint?
Akitlosz
2021. április 22. 12:46
Az "elküldik" meg a "felszólították" nem ugyanaz. Ez eddig csak a szokásos politikusi gyerekes "mondjon le!" játék. Senkinek semmilyen bizottságból nem kell távoznia ilyen "felszólításra".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!