Perez: Nem távozhatnak a tagok a Szuperligából

2021. április 25. 11:17

A sportvezető szerint az alapítókat még mindig köti a szerződés.

2021. április 25. 11:17
null

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez kijelentette, hogy a 12 alapító klubot továbbra is szerződés köti a labdarúgó Európai Szuperligához (ESL), azaz a tagok – bár a többség ezt már kijelentette – nem távozhatnak a társaságból.

Csak a szájuk jár, de nem léphetnek ki

A királyi klub elnöke, aki egyben az ESL elsőszámú vezetője is, az AS című spanyol sportnapilapnak adott interjújában beszélt erről azok után, hogy a hétfőn bejelentett kezdeményezést széleskörben támadták, és az alapító 12 csapatból elvileg már csak a Real és a Barcelona számít tagnak.

– mondta Perez. „Néhányuknak persze a nyomás hatására ezt kellett mondania, de ez a projekt, vagy valami ehhez nagyon hasonló, meg fog valósulni. És remélem, hogy a közeljövőben” – tette hozzá a sportvezető.

Bejelentés után azonnali botránysorozat

Mint azt megírtuk, a húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai – köztük Orbán Viktor is –, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Szintén beszámoltunk arról, hogy ezek után elsőként kedden este a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől. Később, szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből – erről bővebben itt olvashatnak.

Szerda délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale visszalépésével, valamint a Juventus és az AC Milan a liga jövőjének bizonytalanságáról tett bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lenne.

Vagy létrejön a sorozat, vagy a klubok tönkremennek

A 74 éves Perez azt is cáfolta, hogy a JP Morgan amerikai befektetési bank – amely 3,5 milliárd euróval kész támogatni a ligát – kihátrált volna a projekt mögül. „Ez sem igaz, ők sem távoztak. Időt kértek, hogy reagálhassanak, mint a 12 klub” – fogalmazott a sportvezető. Hozzátette: „Ha változtatásra lesz szükség, akkor változtatunk”.

Szerinte vagy létrejön ez a sorozat, vagy a klubok tönkremennek.

„Az egyesületek lázadni fognak, mert csak az államilag finanszírozott klubok maradnak majd életben, vagy azok, amelyeknek  multimilliomos tulajdonosaik vannak, akik saját magukat szórakoztatják, és nem gond számukra, ha egy szezonban többszáz eurót veszítenek” – jelentette ki Florentino Perez.

(MTI)

Címlapképen:Florentino Perez

Kép forrása: Gabriel Bouys / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.lukacs
2021. április 26. 08:24
érdekes, az senkinek nem jut eszébe, hogy a játékosok, edzők csillagászati fizetését csökkenteni kellene, persze valószínű, hogy ezeknek a fizetéseknek a jelentős része pont azoknak a zsebében köt ki, akik a fizetéseket csökkenthetnék
luisbathhelena
2021. április 26. 06:48
Milyen önkéntes klub az ahonnan nem lehetek ki??? Varsói Szerződés? Drogkartell?
tothpal
2021. április 25. 19:16
Ez a globalomarxista belebolndul a lehetetlenbe...
ujujuj
2021. április 25. 13:48
"A helyzet az, hogy a klubok nem léphetnek ki" :D A 12 alapítóból 9 már visszalépett. Ha nagyon ragaszkodik a szerződés betűjéhez, 75%-os töbséggel lehet módosítani a szerződést. Tényleg nem érzékeli, hogy ez a hajó elment? Vajon a real-drukkerek nem utálják teljes szívükből a szuperligát? vagy csak dobozban él ez az ember,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!