Itt az Európai Szuperliga menetrendje!

2021. április 19. 14:25

Az új európai csúcstorna jövő augusztusban indulna 20 egyesület részvételével.

2021. április 19. 14:25
null

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy jövőre elindul az európai labdarúgás legnagyobb egyesületei által alapított Európai Szuperliga. Pedig a tervek ellen az UEFA, a FIFA, Orbán Viktor, Emmanuel Macron, és még az alapító egyesületek szurkolói is tiltakoznak. De mindez nem tántorítja el tervüktől a 12 topklubot.

Húsz csapattal indulna az Európai Szuperliga

Olyannyira, hogy hétfőn már s sorozat részletes menetrendje is megjelent pár részvevő egyesület honlapján. A jelenlegi tervek szerint a ligában 20 csapat szerepelne. A tizenkét alapító klubhoz (Manchester United, FC Liverpool, Chelsea FC, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan, Internazionale) valószínűleg a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain csatlakozik, öt másik egyesület pedig valamilyen kvalifikációs rendszer szerint kerülhet be.

A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, a csapatok pedig továbbra is szerepelnének nemzetük bajnokságaiban (már amennyiben az UEFA ezt engedélyezi).

Az Európai Szuperliga augusztusban startolna,

a csapatok két tízes csoportban otthon és idegenben is megmérkőznének mindenkivel. A csoport első három helyén végzettek továbbjutnak a negyeddöntőbe, a negyedik-ötödik helyezettek pedig rájátszásban küzdhetnek a fennmaradó két helyért. Az ezt követő kieséses szakaszban pedig kétmeccses párharcokkal döntetnének a továbbjutásról.

Újdonság, hogy a férfi szakosztályok csapatainak versenye mellett egy

női bajnokságot is szeretnének rendezni.

A klubok közleményükben kiemelik, hogy az Európai szuperliga az eddigieknél nagyobb bevételt jelent az egyesületeknek és az európai labdarúgásnak, és sokkal több szolidaritási pénz jutna a nemzeti bajnokságoknak is, mint a jelenlegi sorozatoktól.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apfelstrudel66
2021. április 19. 22:58
Erősen csodálkoznék, hogyha a jelenlegi jogi keretek között szankcionálni tudnák a klubokat. Ezek ugyanis gazdasági társaságok. Rájuk is vonatkoznak az általános uniós jogszabályok. Az idősebbek még talán emlékeznek a Bosmann-perre. (Remélem, jól emlékszem még a nevére.) Ő egy "létszám feletti" légiós volt, akin végül pert nyert, hiszen a légiósok számának korlátozása ellentétes volt az EU szabad munkaerő áramlást biztosító irányelvével. Pont ezért lett aztán annyi légiós minden klubban. És itt már el is jutottunk oda, hogy magyar (vagy bármilyen más nemzeti) bajnok-e az a csapat, amelyikben szinte nem is játszik magyar. Tudomásul kell venni, hogy a gazdasági társaságként működő klubok profitérdekelt gazdasági szervezetek. Nem akarnak mást, csak hasznot termelni. Ez a normális. Ha pedig "sportszerű" sportot akarunk, akkor bizonyos korlátozásokat kellene bevezetni ("nemzeti", fizetés plafon, saját nevelésű játékosok, stb.).
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. április 19. 22:18
Talán ha a "nemzeti" csapatok 90%-a nem légiós vagy egyenesen néger lenne akkor többen néznék. így viszont senkit nem érdekel a nemzeti elsőosztályok vakaréka és az az alatti tengermély fortyogó utánpótláshalmaz ha úgyis mindenki 16-20 szupercsapat meccseivel törődik.
Saksafar
2021. április 19. 20:52
Ez az egész nyilván a pénzről szól ismét és bár a créme de la créme klubbok benne vannak, azonban nyilván egy csomó jó színvonalú, de nem top klub meg nem lesz benne. Ezáltal minimum ketté válik az európai foci és ez nem jó tendencia. Természetesen mindenki csúcs klubbok közötti focit szeretne nézni, de a továbbiakban hogyan lehet majd a kört tágítani, vagy akarják-e majd egyáltalán tágítani? És ha nem, akkor a kívül eső klubboknak lesz majd egy másodkategóriás liga? Arra ki lesz kíváncsi és az mennyi pénzt fog hozni azoknak a csapatoknak, hogy ne sorvadjanak el?
geyza1947
2021. április 19. 19:46
Mivel egyetlenegy magyar csapat sem ér fel a Szuper Liga legrosszabb csapatához sem, naná, hogy Orbán Viktor ellenzi !!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!