Női alsóneműkkel próbálnak több nőt toborozni a svájci hadseregbe

2021. április 01. 08:09

Több női katonát szeretne látni a svájci hadsereg, ezért módosítanának a nyolcvanas években kidolgozott szabályokon.

2021. április 01. 08:09
null

A svájci hadsereg szeretné, ha több nő jelentkezne, ezért változtatnak az egyenruha szabályain is – írja a CNN.

Jelenleg a női katonák férfiaknak szánt alsóneműt kapnak, ez változna a tervek szerint, így a nők a jövőben két női alsószettet kapnának: egyet hideg, egyet melegebb időre. Az Armasuisse, a svájci katonaságot ellátó szövetségi hivatal közleménye szerint az egyenruhákra vonatkozó szabályokat még az 1980-as években dolgozták ki, ezért szeretnék ezeket picit frissíteni.

A svájci hadsereg egy százalékát teszik ki nők, ezt szeretnék 2030-ra tíz százalékra növelni.

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Black
2021. április 02. 09:50
Ha a 20 kilóméteres menetgyakorlaton bevág a tanga,az fasza az fasza lehet.....
Crusader
2021. április 01. 21:04
Gondolom a kiszolgáló személyzetet akarják feltölteni nőkkel.. azzal nincs is gond. A harcoló alakulatoktól kell távoltartani a puncisokat... oda nem valóak. Elképzelem a helyzetet, hogy támadni kell, de a fél hadosztály nem bevethető, mert megjött a mensi... xDDDDDDDDDDDD meg nyűgösek, hisztisek..most nincs kedvük megmozdulni... Nem... a nő az takarodjon a konyhába, az orvosi rendelőbe, lássa el a sebesülteket, készítse az ételt.. , mert azaz ország, amelyet nők védenek, az kibaszott gyorsan a süllyesztőbe kerül majd egy esetleges háború alkalmával.
Bátya62
2021. április 01. 20:54
Néztem az eredeti cikket, de az új fehérneműs katonalányokat nem láttam. Sajnálom.
Akitlosz
2021. április 01. 15:43
"A svájci hadsereg egy százalékát teszik ki nők, ezt szeretnék 2030-ra tíz százalékra növelni." Ez azt jelenti, hogy növekedik a svájci hadsereg vagy azt, hogy a katonák 9%-át elbocsájtják a nemük miatt? Nem mindegy. A sorkatonaság is vonzóbb lett volna, ha a sorozáson lányokat is vetkőztettek volna. Csak egy igen picit, nem nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!