Menesztették az egyiptomi vasúti hatóság vezetőjét

2021. április 20. 14:57

Egy hónap alatt három súlyos baleset történt az országban.

2021. április 20. 14:57
null

A menesztett Asarf Raszlán 2018 júliusától állt a vasúti hatóság élén. Utódául a miniszter, Kamel al-Vazír – közleménye szerint – Musztafa Abuel-Makarmot nevezte ki.

Legutóbb vasárnap történt vasúti baleset Egyiptomban: Kairótól északra kisiklott egy személyvonat, ami 11 ember halálát okozta, 98-an pedig megsérültek. Pár nappal korábban egy másik balesetnek halottja nem, de 15 sérültje volt, március 25-én pedig összeütközött két személyvonat, ami miatt 18-an meghaltak és mintegy 200-an megsérültek.

Egyiptom vasúti hálózata a világ egyik legrégebbije, és hírhedt elhanyagolt karbantartásáról, gyenge igazgatásáról. 2002-ben – az ország eddigi legszörnyűbb vasúti balesetében – több mint 300-an haltak meg, mert tűz ütött ki egy éjszakai járaton.

(MTI)

Nyitóképen: Emberek az egyik kisiklott vonatnál. Fotó: Ayman Aref / AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!